Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Bu sene dördüncüsü düzenlenen Anadolu Kültürü ve Yemekleri Festivali sona erdi. Festival, son gününde ziyaretçi akınına uğrarken yaklaşık 60 bin kişi Los Angeles'ta kurulan küçük Türkiye'yi görmeye geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sponsor olarak festivale gönderdiği mehter takımı, yine en fazla takip edilen ekiplerin başında yer aldı. Mardin, İzmir, Van ve İstanbul şehir alanlarında yapılan halkoyunları gösterilerinde ekiplere katılan ve onlarla halay çekmeye çalışan Amerikalılar renkli görüntüler oluşturdu.

Ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği bölüm ise yemek stantları oldu. Maraş dondurmacısının ve cağ kebapçısının önünde uzun kuyruklar oluştu.

Amerikalıların yanı sıra Arap, Ermeni ve Uzakdoğuluların da yakın ilgi gösterdiği festivalde güzel havanın da etkisi ile renkli görüntüler oluştu. Topkapı Sarayı'nı merak eden ve gezen Amerikalılar sürekli olarak okunan Kur'an tilavetini de ilgi ile dinledi.

Çocuklar için düzenlenen alanda Türk çizgi film karakterlerinin maskotları dolaştı, çocuklara Türk kültürüne ait abur cubur ürünler satıldı.

Festivalin üç gunu sahne alan Serkan Çağrı son gunu yine ziyaretcilere muzik ziyafeti sundu. Udi Yervant ise 4 dilden söylediği şarkılarla kardeşliğe vurgu yaptı.

Festivalin son gunu gerçeklesen konferanslara ilgi yoğundu. Özellikle İstanbul Ermeni Patrikhanesi'nden Piskopos Sahak Mashalian'in Günümüz Türkiye'sinde Yaşayan Ermeniler konulu konferansı yoğun ilgi gördü.

Dört gün boyunca Anadolu'yu kültürel zenginliği, şehirleri, leziz yemekleri ve misafirperverliği ile Los Angeles'a taşıyan festival, Yaşar'ın verdiği konserle sona erdi.

Editör: TE Bilisim