TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
ABD’li Demokrat Senatör Bob Menendez hakkında yolsuzluk suçlamasıyla dava açıldı. Senato’daki kritik görevlerinden geçici olarak ayrılma kararı alan Menendez, suçsuz olduğunu ve yargılanmaktan çekinmediğini ifade etti.

Senatör Menendez hakkında bir süredir basında çıkan yolsuzluk suçlamaları federal savcıları harekete geçirdi. Hakkında dava açılan ünlü senatör Menendez’in Floridalı İş Adamı ve Göz Doktoru Salomon Melgen’dan 750 bin doları bulan yardım ve pahalı hediyeler aldığı, bunun karşılığında ise Melgen’in ticari faaliyetlerinde karşılaştığı bazı sıkıntıları çözmek için siyasi nüfuzunu kullandığı iddia ediliyor.

Menendez ile 22 yıl önce tanışan Melgen o günden bu yana seçim kampanyalarına bağışta bulunuyor. İddialara göre bugüne kadar yapılan bağışların toplamı 750 bin doları buluyor. Ayrıca Menendez’in son 7 yıllık dönemde Melgen’in özel uçağı ile ücretsiz bir şekilde Florida, Paris ve Dominik Cumhuriyeti’ne seyahat ettiği ifade ediliyor.

Menendez’e açılan dava 14 maddeden oluşuyor. Bunlardan 11’i yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarını içeriyor. Bunun dışında yalan beyanda bulunmak ve gizli anlaşma yapmak da Menendez’e yöneltilen suçlamalar arasında yer alıyor.

Dava açılmasının ardından basın mensuplarının karşısına çıkan Menendez, her zaman yasalara uyan biri olduğunu belirterek suçlamaları reddetti. Kariyerinin bu şekilde bitmeyeceğini dile getiren Menendez, “Hayatım ve topluma hizmet kariyerim ile çelişen bu suçlama sebebiyle kızgınım ve savaşmaya hazırım.” dedi.

Eski Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Menendez, Demokratların Senato’da çoğunluğu kaybetmesinin ardından komitedeki görevini başkan yardımcısı olarak sürdürüyordu. Menendez’in hakkında dava açılmasının ardından komitedeki görevinden geçici süreliğine ayrıldığı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim