TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
ABD'nin başkenti Washington’da yüzlerce kişi bireysel silahlanmanın yasaklanması için protesto yürüyüşü yaptı. Aralarında geçtiğimiz günlerde yapılan okul saldırısında çocuklarını kaybeden ailelerin de olduğu protestocular Başkan Barack Obama’dan konu hakkında bir an önce adım atmasını istedi.

Dün sabah saatlerinde Kongre binasının önünde toplanan göstericiler sloganlar eşliğinde Washington Anıtı’na yürüdü. Ellerinde okul saldırısında hayatlarını kaybeden öğrencilerin isimleri ve ‘derhal silah kontrolü’ yazılı dövizler taşıyan eylemcilerin gösteri boyunca Obama’nın seçimlerde kullandığı ‘Yes we can’ (Evet yapabiliriz) sloganını atması dikkat çekti.

Anıtın önünde basın açıklaması yapan gruba siyaset ve sanat dünyasından tanınmış isimler de destek verdi. New Jersey, New York ve Philadelphia eyaletlerinden katılımın olduğu eyleme yaklaşık bin kişi katıldı.

Editör: TE Bilisim