Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Alexader Downer'i BM Genel Sekreteri Ban Ki - Mun'a şikayet etti. Anastasiadis, Ban'ın Kıbrıs Özel Danışmanı Downer'ın 29 Mayıs'ta bir araya gelecek olan Kıbrıslı liderlerin görüşmelerini kamuoyuna farklı yansıttığını öne sürdü.

Rum Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler; Rum liderin, Downer’in ve adadaki BM yetkililerinin tutumundan rahatsız olduğunu bu nedenler Ban'a şikayet mektubu yazdığını aktardı.

Gazete, Anastasiadis’in Ban’a mektup göndermesindeki en büyük etkenin, Downer ve ekibinin 29 Mayıs tarihinde yapılacak ve sosyal içerikli olacağı konusunda Downer’le uzlaşıya varmış olmalarına karşın, bunun aksi yönünde hareket edilmesi olduğunu yazdı.

Downer’in taraflara, doğrudan müzakerelerde uzlaşıya varılan ve görüş ayrılıkları bulunan noktaların listelendiği belgeyi verdiğini öne süren gazete, 29 Mayıs tarihindeki yemeğin hemen ertesi günü, 30 Mayıs’ta, BM Güvenlik Konseyi üyeleriyle telekonferans aracılığıyla bilgilendirme randevusu ayarladığını belirtti.

Editör: TE Bilisim