Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Yunanistan'ın başkenti Atina’daki Müttefikler Şehitliği’nde Anzak Günü anma töreni düzenlendi. Avustralya'nın Atina Büyükelçiği tarafından düzenlenen törene Yunan Savunma Bakanı Panayotis Kammenos ve Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras da katıldı.

Atina'da Gelibolu Yarımadası'na 100 yıl önce çıkarma yapan Anzaklardan hayatını kaybedenler anısına bir törenle düzenlendi. Yunan bakan ve yabancı ülke büyükelçilerinin katıldığı tören öncesi davetliler, açılan anı defterine düşüncelerini yazdı. Saygı duruşunun da yapıldığı törende, Avustralya, Yeni Zelanda, Yunanistan Savunma Bakanı, Dışişleri Bakanlığı temsilcisi ile Türkiye'nin Atina Büyükelçi'si Kerim Uras anıta birer çelenk bıraktı.

URAS, MUSTAFA KEMAL'İN ANZAKLARA MEKTUBUNU OKUDU

Büyükelçi Kerim Uras, Atina'da düzenlenen Anzak Günü törenlerinde ilk defa Mustafa Kemal'in 1934 yılında Çanakkale'de hayatını kaybeden Anzak askerleri ve annelerine hitaben yazdığı mektubu okudu: "Uzak memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar; burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar; göz yaşlarınızı dindiriniz, evlatlarınız bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."

Atina'daki Müttfikler Şehitliği'nde II. Dünya Savaşı sırasında hayatını kaybeden 6 ülkeden toplam 5 bin 23 askere ait mezarlar bulunuyor.

Editör: TE Bilisim