TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Birinci Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden Anzak askerlerini anmak amacıyla düzenlenen törenlere 100. yıl nedeniyle rekor sayıda Avustralyalı katıldı. Avustralya’daki en kalabalık Anzak töreni Sydney şehrinde gerçekleşti. Yüz binlerce Avustralyalı sabahın erken saatlerinde şehir merkezine akın ederken, törenlere katılan Türk toplumu üyeleri Avustralyalıların alkışları eşliğinde yürüdü.

En önde giden Türk heyeti yürüyüş boyunca ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak kendilerini alkışlayan Avustralyalılara karşılık verdi.

Bu arada Avustralya’nın tanınmış iş adamlarından Dick Smith da Anzak törenlerine katılarak, yürüyüşçülere destek verdi. Smith’in elinde “Thanks” yazılı bir dövizle katılımcıları selamladı.


Yürüyüş nedeniyle kalabalık bir ziyaretçi ve turist akınına uğrayan Sydney şehir merkezi trafiğe tamamen kapatıldı. Törenlere katılmak isteyen yüzbinlerce Avustralyalı ise, ulaşım için başta tren olmak üzere toplu taşıma araçlarını kullandılar.

Yürüyüşün sonunda Türk heyeti Sydney şehir merkezindeki Anzak Anıtı alanında bulunan Atatürk plaketinin etrafında toplanarak fotoğraf çektirdiler. Atatürk plaketi geçtiğimiz ay, Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı anısına törenle açılmıştı.

Anzak anıtı meydanında toplanan heyet üyeleri, Türk ve Avustralya bayraklarının eşliğinde Avustralyalı gazilerin akrabalarıyla hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Editör: TE Bilisim