Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı, Dipkarpaz’daki Apostolos Andreas Manastırı’nın yakın çevresinin yenilenmesi için Vakıflar İdaresi ve Dipkarpaz Belediyesi ile protokol imzaladı.

Turizm Planlama Dairesi’nin Apostolos Andreas Manastırı’nın çevresinin iyileştirilmesi kapsamında hazırladığı projenin hayata geçirilmesi amacına yönelik olarak, Protokole Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Mustafa Kemal Kaymakamzade ve Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci imza koydu.

Hıristiyanlar için önemli olan bölgenin inanç turizmine kazandırılması için Bakanlar Kurulu kararıyla “Korunmaya Muhtaç Turizm Bölgesi" ilan edilen manastıra ait arazi için yapılacak düzenlemeler Türkiye Yardım Heyeti tarafından finanse edilecek.

Birinci Etap İhalesi kapsamında Manastır arazisinin güney giriş sınırından başlanarak 5 bin 50 metrekarelik araç yolu ile yaklaşık 70 araçlık oto parkın zemini sathi asfalt kaplanacak, bin 625 metrekarelik alan Arnavut taşı kaldırım, 2 bin 942 metrekarelik beton parke taşının döşeme işleri yapılacak ve bu etap 4 aylık sürede tamamlanacak.

Şubat 2013’de başlayacak ikinci etap kapsamında ise hediyelik eşya satışı yapan esnafın taşınacağı bölgedeki mevcut binaların dükkana dönüştürülmesi, idari bina ve konaklama üniteleri oluşturulacak. Elektrik hatları yer altına alınacak ve yol aydınlatma yanında manastır sınırı ahşap çit ile çevrilecek. Kafeterya binası ve peyzaj çalışmaları yapılacak. Proje, Haziran 2013’de tamamlanacak.

Protokol, 1 Ocak 2013 ile 31 Mart 2021 tarihleri arasında yürürlükte kalacak.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel protokolü imzalamadan önce yaptığı konuşmada, KKTC’de yeni bir projeksiyon ile Turizmi üst noktalara çekmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Üstel, “2010 yılında uygulamaya koyduğumuz projelerle 2011 yılı turizmde altın yılı oldu. 2012 yılı sonunda da 2011 yılının üstüne artı 20 koyarak yükseliş trendini devam ettiriyoruz.” dedi.

Apostolos Andreas Manastırı’nın da koruma altına alınarak turizme kazandırılması için çalışma yaptıklarına dikkat çeken Üstel, manastırın çevresinin düzenleneceğini, dükkanların tamir edileceğini anlattı.

Editör: TE Bilisim