TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, onur konuğu olarak davet edildiği Arap Birliği toplantısında konuşma yapamadı.

İsveç Radyosu’nun haberine göre, bugün Mısır’ın başkenti Kahire’de yapılan Arap Birliği’ne üye ülkelerin dışişleri bakanlarının katıldığı toplantıda konuşması planlanan Bakan Margot Wallström, Suudi Arabistan’ın vetosu sebebiyle kürsüye çıkamadı.

Wallström’ün konuşmasının, Suudi Arabistan'daki insan hakları ihlalleri konusunu gündeme getireceği endişesiyle engellendiği ifade edildi.

İsveç resmi haber ajansı TT’ye konuşan Wallström, konuşmasının engellenmesinin utanç verici olduğunu söyledi. Wallström, konuşmasında Suudi Arabistan ilgili bir konunun yer almadığını belirtti.

Dışişleri Bakanı Margot Wallström, ziyaret öncesi TT’ye yaptığı açıklamalarda, “Toplantı, önemli temsilcilerle konuşmak için mükemmel bir fırsat olacak; mümkün olduğunca çok dışişleri bakanı ile görüşeceğim.” demişti.

İsveç’in Filistin’i tanımasının toplantıya onur konuğu olarak davet edilmesinde rolünün olup olmadığının sorulması üzerine Wallström, "Mutlaka etkisi var, ancak o ülkelerle iyi ilişkilerimiz var.” şeklinde cevap vermişti.

Editör: TE Bilisim