İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
 Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el Arabi, Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi'nin Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde düzenlediği toplantının ardından gazetecilere açıklama yaptı.
 
Dışişleri bakanlarının, "Ortak Arap Gücü" kurularak Arap ulusal güvenliğinin sağlanmasını öngören karar tasarısını onayladığını dile getiren Arabi, tasarı üzerinde Eylül 2014'ten bu yana çalışıldığını belirtti.
 
Arabi ayrıca, tasarının, Arap liderlerinin cumartesi günü Şarm eş-Şeyh'te bir araya geleceği toplantıda görüşülmesi için sunulduğunu ifade etti.
 
Arap Birliği bir süredir oluşturmayı tartıştığı ortak Arap ordusu fikrini, Yemen'deki Şii Husi ilerleyişi sonrasında hayata geçirmeye karar verdi.
 
Oluşturulacak ortak gücün görevi, "terörle ve terör örgütlerinin faaliyetleri ile mücadele için acil müdahale etme, barışın korunması çalışmalarına destek verme, insani yardım faaliyetlerinin ve sivillerin güvenliğini sağlamanın yanı sıra güvenliği koruma ve Arap ülkeleri arasında karşılıklı bilgi paylaşımı konusunda işbirliği" olacak.
 
KARA OPERASYONU İÇİN PLAN YOK
 
Yemen'deki Husi milislere karşı dün hava saldırıları başlatan Suudi Arabistan, kara operasyonu için henüz planlama yapmadıklarını açıkladı.
 
Operasyonun ardından düzenlenen ilk basın toplantısında konuşan Tuğgeneral Ahmed Asseri, "Ama gerek duyulursa Suudi kara birlikleri ile dost ve kardeş ülkeler herhangi bir saldırıyı püskürtmeye hazır olacaktır." dedi.
 
Ordu sözcüsü, Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, harekât süresince zayiatın olmadığını, havalanan bütün uçakların sağ salim üslerine döndüklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim