Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Arjantin’de insanlığa karşı suçtan ömür boyu hapis cezasına çarptırılan eski diktatör Jorge Rafael Videla, 87 yaşında hapishanede öldü.

1976 yılında darbeyle başa gelen general Videla, 1981’e kadar başkanlık yaptığı Arjantin’de terörün sembolü haline gelmişti.

Diktatör Videla, 1976’da Cordoba bölgesindeki bir hapishanede bulunan 29 siyasi hükümlünün ölümünden suçlu bulunmuş ve 2010 yılı Aralık ayında ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Muhaliflerin bebeklerini çalıp rejim destekçilerine evlatlık vermekten de suçlu bulunan darbeci general, 50 yıl daha hüküm giymişti.

Arjantinli kaynaklar, Jorge Videla’nın, Buenos Aires’e bağlı Marcos Paz beldesindeki hapishanede doğal nedenlerle hayatını kaybettiğini bildirdi.

İnsan hakları dernekleri, Arjantin’deki diktatörlük süresince (1976-1983), çoğunluğu gençler olmak üzere 30 bin insanın kaybolduğunu belirtiyor.

Adam kaçırmalar, işkenceler ve faili meçhullerle anılan o dönemde, 10 bin siyasi hükümlü hapishanelere doldurulmuş ve on binlerce insan da ölüm tehditleri karşısında yurtdışına kaçmıştı.

Askeri diktatörlük döneminde, Arjantin’in her yanında baskının sembolü haline gelen ‘Escuela Mecánica de la Armada’ gibi 500’e yakın gizli hapishane bulunuyordu.

Editör: TE Bilisim