Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Arnavutluk’un başkenti Tiran’da başlayan Terörle Mücadele Zirvesi’nin 2. gününde konuşan Başbakan Edi Rama, Ohrid Anlaşması uygulanmadığı takdirde Makedonya'nın NATO üyeliğini veto edeceklerini söyledi.

Edi Rama, konuşmasında, "Biz hem istikrarlı hem de yaşanabilir bir Makedonya istiyoruz. Ohrid Anlaşması uygulanmadan Makedonya hiç bir şekilde NATO üyesi olamaz. Makedonya'daki Arnavutların haklarına saygı gösterilmeden Avrupa Birliği'ne de entegre olamaz. Ne yazık ki Kumanova olayında 'terörist' ve 'Arnavut' kelimeleri yan yana kullanılarak etnik bir kavga anlamı verilmeye çalışıldı." şeklinde konuştu.

Yıllardır uluslararası örgütlerde Makedonya’nın önüne sürekli engeller çıkaran Yunanistan'ın yanı sıra Arnavutluk da, Ohrid Anlaşması uygulanmadığı takdirde bu ülkenin NATO üyeliğini veto etmeye hazırlanıyor.

14 ülkenin katıldığı Terörle Mücadele Zirvesi'nin ilk gününde Arnavutluk İçişleri Bakanı Saimir Tahiri, yaptığı konuşmada aşırıcılık ve terörle mücadele ve ılımlı bir sosyal tabaka oluşturulması için dini liderlere çok büyük iş düştüğünü dile getirmişti.

Editör: TE Bilisim