Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Dünyanın pek çok ülkesinde dershanecilik sektörü hızla büyüyerek gelişiyor. Buna bağlı olarak 21. yüzyılın dünyasında, anne-babalar çocuklarını geleceğe hazırlamak için ek eğitim hizmetleri alıyor. Türkiye’de dershanelerin kapatılması tartışılırken Berlin Eyalet Meclisi'nde Avrupa’daki dershanecilik sektörünün çatı kuruluşu Europan Network of Educational Support (ENES), tüm açılarıyla dershanecilik sektörünü masaya yatırdı.

ENES Başkanı George Hogitegas, çocuklara kaliteli eğitim vermemenin hürriyet ve demokrasiye ters olduğunu söyledi. Türkiye’deki dershanecilik sektörü için destek olacağını belirten Hogitegas, dershanelerin vazgeçilmez bir unsur olduğunu kaydetti. Hogitegas, dershanelerin dünyanın her yerinde var olduğuna ve yürüdüğüne dikkat çekti.

Eğitim sektöründen insanların bir araya geldiği toplantıda konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “Bütün dünya çözümü eğitimde aramaktadır. Demek ki eğitim bugünün dünyasının insanlığın vazgeçemeyeceği en önemli ögesinden biridir. Biz eğitimin sadece devletin elinde tutabileceği bir yapı olmaktan çıkması gerektiğine inanan kuşaklardan ve eğitimcilerdeniz.” diye konuştu. Dünyada her geçen gün dershanelerin çığ gibi büyüyeceğine işaret eden Yücel, “30 yıl sonra gelişmiş ülkelerde eğitim hizmeti devlet eliyle de olmayacaktır.” ifadesini kullandı.

HER YIL 250 BİN ÖĞRENCİ SINIFTA KALIYOR

ENES üyelerinden Özel Okul Müdiresi Cornelia Sussieck ise medyanın özel okulları "para kazanan şirketler" olarak algıladığına değindi. Almanya’da devlet okullarıyla takviye dersi veren özel kurslar arasındaki iletişimin çok kötü olduğuna dikkat çeken Sussieck, Almanya’da her sene 250 bin öğrencinin sınıfta kaldığını ve 400 bin öğrencinin de gecikmeli olarak mezun olduğunu kaydetti.

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TODER) Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı İbrahim Taşel ise dershanelerin görevinin sadece sınava hazırlamaktan ibaret olmadığını; öğrencileri motive etme, kaygılarını giderme ve yol arkadaşlığı görevini üstlendiğini belirtti. Taşel, “Özel dershaneler okulların alternatifi değil; yardımcısıdır, hizmetkârıdır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim