Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Avrupa’da muhtemel terör saldırılarına karşı geniş çaplı bir tatbikat gerçekleştirildi. Dokuz ülkede yapılan eş zamanlı tatbikatlara 2 bin 250 anti terör personeli katıldı. Organizasyon, Avrupa Birliği’nin 11 Eylül saldırılarından sonra oluşturduğu "Sizi Korumak İçin Hep Birlikte" (ATLAS) adlı emniyet platformu tarafından gerçekleştirildi.

Başta AB’ye ev sahipliği yapan Belçika’da olmak üzere İspanya, İrlanda, Avusturya, İtalya, Letonya, Romanya, Slovakya ve İsveç’te dün geniş terör saldırısı tatbikatı yapıldı. Farklı ülkelerden 36 anti terör biriminin iştirak ettiği tatbikatlarda 2 bin 250 özel eğitilmiş emniyet mensubu görev aldı. Genel tatbikatın Belçika ayağında Fransa, Lüksemburg ve Belçika’dan özel oluşturulan anti terör birimleri, hızlı trende meydana gelen kaçırma ve rehin alma eylemi gerçekleştiren teröristleri başarılı bir operasyonun ardından etkisiz hale getirdi.

Avrupa Konseyi’nin talebi üzerine 11 Eylül saldırılarından sonra oluşturulan Sizi Korumak İçin Hep Birlikte (ATLAS) emniyet platformu tarafından gerçekleştirilen tatbikatlara ‘ATLAS Ortak Mücadele’ ismi verildi. Kurulduğu dönemdeki 15 AB üye ülkesinin milli teşkilatlarından oluşturulan Avrupa emniyet birimi ilk kez 15 Ekim 2001’de bir araya gelmişti. Günümüzde 27 üye ülkeden 36 farklı birimin iştirak ettiği ATLAS’ta ayrıca Norveç ve İsviçre’den de emniyet mensupları yer alıyor. Dönem başkanlığı sistemine göre yönetilen platformun başında şuanda Almanya’nın özel terör birimi (GSG9) ve onun başındaki kişi Olaf Lindner bulunuyor.

Editör: TE Bilisim