Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
 AB'nin Doğu Kudüs'teki ofisinden yapılan açıklamada, yardımın 15,5 milyon avrosunun, 2008'de AB bünyesinde oluşturulan Filistin Reform ve Kalkınma Planı çerçevesinde AB tarafından, 1 milyon avrosunun İrlanda, 1 milyon avrosunun da Hollanda yönetimince adalet sektöründe hizmet verenlere ödenmek üzere karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, AB Filistin Temsilcisi John Gatt-Rutter'in, kış mevsiminin yaklaşmasıyla Gazze'de ihtiyaçların arttığına dikkati çektiği ve AB, İrlanda ve Hollanda'nın Filistin yönetimine bu çerçevede gerekli desteği sağlamaya devam edeceğini kaydettiği ifade edildi.
Filistin'de, Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan'da varılan milli mutabakat çerçevesinde 2 Haziran'da uzlaşı hükümeti kurulmuştu. Ancak hükümetin, Gazze'deki eski hükümete bağlı çalışan işçi ve memurların maaşlarını ödememesi nedeniyle protestolar düzenlenmişti.  (AA)

Editör: TE Bilisim