İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Ankara Kazan’da gerçekleştirilen bir proje ile AB üyesi 7 ülkeden gelen konuk 35 genç, Kazan’da mescit temizledi ve İslam dini hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) tarafından desteklenen bir gençlik değişimi projesi olan 'Türk Çayı' projesi gereği AB üyesi 7 ülkeden 35 kişilik bir grup genç Ankara’ya geldi. Gençler, önce Kazan Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda Kazan Kaymakamı Veysel Beyru ve Belediye Başkan Yardımcısı Beyhan Sarı tarafından çay ikram edilen gençler, Kazan hakkında sorular sordu ve bilgi aldı.

Daha sonra Kazan’ın İçören köyünde bulunan İçören Kur’an Kursu’na giden gençler burada öğrencilere verilen eğitim ile ilgili olarak kursun yetkililerinden bilgi aldı. Gençlerin İslam dini hakkındaki sorularına Kazan Müftüsü Halil Karagöz cevap verdi. İslam dininin sevgi ve hoşgörü dini olduğunu, Müslümanların Hz. Adem’den başlayarak Hz. Muhammed (SAV)’e kadar tüm Peygamberlere inandıklarını ifade etti. Bir öğrencinin 'en yaygın inanışlardan birisi olan Budizme inananlar cennete giremeyecekler mi?' şeklindeki sorusuna da 'kimin cennete kimin cehenneme gireceğini ancak Allah bilir. Yüce Yaradan'ın yasaklarından sakınan, O’nun emrettiklerini yapanlar cennete diğerleri cehenneme gider.' şeklinde cevapladı.

Soru cevapların ardından önce yemek yiyen gençler Kur’an kursunun mescidini temizleyerek sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirdi. Kazan Merkez Camii’ne giden gençler, burada nasıl namaz kılındığını da gördü.

Editör: TE Bilisim