Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
AK Parti hükümetinin Avrupalı Türklerin sorunlarını dinlemek için görevlendirdiği 23 milletvekili 27 bin 188 vatandaşın sorunlarını dinledi. Cezaevlerindeki Türk mahkumlardan sokaktaki insana kadar Avrupa’daki Türkleri dinleyen milletvekillerinin çalışmalarının sonuçlarını Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kara açıkladı.

Avrupalı Türkler vekillere en çok askerlik bedelinin yüksekliğinden yakındı. UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, 23 milletvekilinin ev ziyaretleri, esnaf ziyaretleri, cezaevi ve salon programları gerçekleştirdiğini ifade etti. 15 kadın milletvekilinin de Avrupalı Türk kadınlarını ev ziyaretlerinde dinleyeceğini açıklayan Çelik, partilerin kadın kollarında görev yapan 15 uzmanla birlikte 30 kişilik ekibin geleceğini söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kara ise Avrupalı Türklerin sorunlarını dinleyen milletvekillerinin çalışmalarının sonuçlarıyla ilgili istatistikleri paylaştı.

Vekillerin bir kısmının vatandaşla kaynaşmak için evlerde misafir edildiğini bildiren Kara, “Milletvekilleri toplam 324 program gerçekleştirdi. Bu programlarda 469 konu gündeme geldi. 12 cezaevini ziyaret edip 168 mahkûmla bire bir görüştük.” dedi.

Vatandaşların en çok üzerinde durduğu on sorunu aktaran Kara şöyle konuştu: “23 bölgenin 19’unda en fazla dövizle askerlik ücretinin yüksekliği üzerinde durulmuş. Pasaport harçları 16 yerde, çözüm süreciyle ilgili memnuniyet ve eleştiriler 14 yerde en çok gündeme gelen konu olmuş. Anadil sorunu, holding mağduriyeti, mavi kart ve emeklilik ısrarla her yerde dillendirilmiş. NSU Davası sadece bir yerde ilk ona girmiş.

Cezaevlerinde görüşülen 168 vatandaşın dillendirdiği 20 konu var. Mahkûmlarda iki konu öne çıkıyor: Biri cezalarını Türkiye’de çekmek isteyenler, diğeri mahkûmiyet sonrası Türkiye’ye sürülme korkusu yaşayanlar. Konsolosluklardan hukuki talep, helal kesim et ve ibadethane talep ediyorlar.” dedi.

Editör: TE Bilisim