Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Avustralya'da anamuhalefet lideri Bill Shorten, ülkenin İslam tehdidi altında olduğu iddia edilerek 'Avustralya’yı Geri Kazanmak' (Reclaim Australia) sloganıyla yapılan gösterileri, ağır şekilde eleştirdi. Müslümanların ülkeye şeriatı getireceğine yönelik iddiaların tamamen abartı olduğunu dile getiren Shorten, eylemlerde hiç kimsenin şiddet göstermeye hakkının olmadığını söyledi.

Melbourne şehir merkezinde gerçekleşen gösterilere karşı Çokkültürlülük taraftarları da aynı yerde karşı gösteriler düzenleyerek, Avustralya’daki çeşitliliği destekleyen sloganlar attı. Çok sayıda polis, gösteri yerine gelerek grupların karşı karşıya gelmelerine engel oldu.

Öte yandan Federal İşçi Partisi Lideri Bill Shorten Kanal 9 Televizyonu’nda bir açıklamada bulunarak, 'Avustralya’yı Geri Kazanmak' isimli grubun Avustralya’nın şeriat kanunlarıyla idare edileceği iddiasının son derece temelsiz olduğunu belirterek, "Avustralyalı azınlık Müslümanların bu ülkeye şeriat kanunlarını getireceği iddiası tamamen bir abartıdan ibarettir." dedi.

Shorten ayrıca, konuşma ve gösteri özgürlüğünün bu tür çirkinlikler sergileme hakkını kimseye vermediğini söyleyerek, "Konuşma ya da gösteri özgürlüğü adı altında hiç kimsenin şiddet sergilemeye hakkı yok. Karşıt grupların konuşmaya hakları olduğunu söylediklerini görüyorsunuz. İnsanlar fikirlerini böyle gösterilerde beyan edebilirler. Ancak hiç kimsenin şiddete hakkı yoktur.” dedi.

Öte yandan Çokkültürlülük taraftarları 'Avustralya’yı Geri Kazanmak' grubu üyelerinin yeni göçmenler arasında stres ve endişeye neden olduğunu belirtti. Avustralyalı papaz Brad Chilcott ise grubun gösteri sırasında taşıdıkları pankartlardaki sloganların incitici olduğunu belirtti. Chilcott, "Belli bir düşünceyi eleştirmek çok kolay. Ama bunun, sizler gibi insan olan, bu ülkede kendilerine bir yer edinmeye çalışan diğer bireyler üzerindeki etkisini dikkate aldığınızda, onlar üzerinde tahrip edici etkisini görebilirsiniz." açıklamasını yaptı.

Avustralya’yı Geri Kazanmak isimli grup şimdiye kadar ülkede, 16 değişik yerleşim biriminde gösteri düzenledi. Gösterilerde ise şeriat karşıtlığı ve helal gıda tüketilmemesi istenildi. Gurubun gösterilerinin, Müslüman karşıtı olduğu vurgulanıyor.

Tasmania Eyaleti’nde düzenlenen gösterilerde, herhangi bir şekilde fiziksel şiddete uğrayanların derhal polise başvurmaları istendi.

Editör: TE Bilisim