Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Avustralya'da bugün başlayan Avalon Uluslararası Uçak Şovu adeta nefesleri kesti. Dünyanın önemli havacılık gösterileri arasında yer alan organizasyon 1 Mart’a kadar açık kalacak.

Avustralya’daki ilk uçak şovu 1957 yılında, ülke tarafından imal edilen uçakların uçarken işçilere sergilenmesi için düzenlenen küçük çaplı gösterisi olmuştu. Günümüzdeki Avalon Uçak Şovu ise ilk defa, Avustralya’nın kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla 1988 yılında düzenlendi. O zamandan itibaren her iki yılda bir düzenlenen havacılık şovu, bütün dünyadan binlerce ziyaretçinin akınına uğruyor.

Sivil ve askeri uçak meraklısı ziyaretçilerin akınına uğrayan Avalon Havaalanı'nda sergilenen eski ve yeni model pek çok uçak gösterileri ile dikkat çekiyor. Ayrıca alanınında uzman konuşmacıların konferanslarına katılarak şimdiki ve geleceğin hava araçları hakkında bilgi alınabiliyor.

Öte yandan, iki yılda bir gerçekleştirilen her hava şovunun bir teması oluyor. Bu yılki tema ise Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü olması nedeniyle Anzak askerleri oldu.

Büyük ziyaretçi akınına uğrayan Avalon Havaalanı'daki en beğenilen gösteri ise uçakların yaptığı nefes kesen akrobasi oluyor.

Birinci ve İkinci Dünya Savaşı’nda yer almış tarihi uçaklar da yine ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği sergiler arasında yer alıyor. Bu tarihi uçakların bazıları orijinal, bazıları da birebir kopya uçaklardan oluşuyor. Bu uçaklar gökyüzünde, Birinci Dünya Şavaşı sırasında yapılan ve ‘dog fight’ adı verilen çatışmaları canlandırıyorlar.

Sergilenen İkinci Dünya Savaşı uçakları arasında, Spitfire, Mustang, Kittyhawk, Hudson, Boomerang ve Catalina gibi zamanının efsane haline gelmiş uçakları da yer alıyor. Jet uçaklarının ilk dönem örnekleri olan Meteor, Sabre ve Canbbera isimli bombalama uçakları da fuarda meraklılarına hitap ediyor.

Bu yılki hava şovunda, Avustralya başta olmak üzere birçok ülkenin en son teknoloji ürünü savaş ve askeri nakliye uçakları da var. Bunlar arasında süpersonik jet savaş uçakları ve saldırı helikopterleri büyük ilgi görüyor. R-22 Raptor, Super Hornet ve F-16 savaşan şahinler bu bölümde sergileniyor. Dev nakliye uçakları C-17 Globemaster ve C-130J Hercules uçaklarının devasa gövdelerinin içleri gezilebiliyor. Bu arada uçakların başında bulunan pilotlar ziyaretçilerin sorularını cevaplayıp, uçağın özelliklerini tanıtıyor.

Havanın kararmasıyla beraber ise uçakların yaptığı nefes kesen ışıklı ve jet motorlarından gelen alev gösterileri başlıyor.

Editör: TE Bilisim