Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Avustralya vatandaşlarının, Irak’ın kuzeyinde bulunan Musul ve civarına seyahat etmesi kanunen yasaklandı. Yasağı çiğneyenleri 10 yıla varan hapis cezası bekliyor.

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, "Musul bölgesine zorunlu ve geçerli bir neden olmadan seyahat eden Avustralya vatandaşları suç işlemiş sayılacak ve bu kişi ya da kişilerin 10 yıla kadar hapsi istenebilecek." ifadeleri kullanıldı.

Avustralya hükümeti, 2014 Aralık ayında Avustralya vatandaşlarının Suriye’nin Rakka bölgesine seyahatlerini yasaklamıştı.

Avustralya tarafından seyahatin yasaklandığı Musul, IŞİD’in Irak’ta ele geçirmiş olduğu en büyük şehir olarak dikkat çekiyor. Açıklamada ayrıca, Avustralya hükümetinin bu kanunla Irak’a giderek IŞİD’e katılmak isteyen Avustralya vatandaşlarına güçlü bir mesaj vermek istediği belirtiliyor.

IŞİD’in Musul’da toplu idamlar, halkın önünde kafa kesme ve katliamlarla büyük bir vahşet sergilediğini belirten Avustralya Dışişleri Bakanı Bishop, "IŞİD dini ve tarihi öneme sahip eserleri de tahrip ediyor. IŞİD vahşetinin en son örneklerinden birisi; geçtiğimiz Ocak ayında, 13 yaşındaki bir erkek çocuğunun sırf futbol maçı seyretti diye idam edilmesi oldu." dedi.

Avustralya hükümetinin, Avustralyalıların Suriye ve Irak’taki terörist çatışmalara katılmalarına ve terörist organizasyonları desteklemelerine engel olmaya kararlı olduğunun altını çizen Bishop, "Hükümetimiz tehlikeye açık genç erkek ve kadınların radikalleşmemesi için toplum liderleriyle işbirliği yapmakta ve bu yolla IŞİD tarafından yayılan nefret söylemlerine karşı mücadele etmektedir. Bu nedenle, şu anda zorunlu ve geçerli bir nedeni olmadan Musul bölgesinde bulunan Avustralya vatandaşları derhal orayı terk etmelidirler." açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim