Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Avustralya’da devlet ve hükümet yetkililerinin takdirini kazanan Türk müteşebbislerin kurduğu Avustralya İnsani Yardım Vakfı (ARO), Sri Lanka’daki sel mağdurlarına da yardım elini uzattı. Toplanan malzemeler, sel mağdurlarına ulaştırılmak üzere Avustralya'dan yola çıktı. Avustralya Federal Reid bölge milletvekili Craig Laundy ise vakfın gönüllülerinin faaliyetleri ve yardımlarıyla ülkedeki Müslümanlara örnek olduğunu söyledi.

Dört ay önce sel felaketi yaşayan Sri Lanka halkı için, Avustralya'da başlatılan kampanyayla toplanan kuru gıda, yiyecek, giyecek ve diğer ihtiyaç malzemeleri, konteynerlere yüklenerek yola çıktı. Yardım konteynerine malzemeleri yüklemek üzere, ARO tarafından düzenlenen programa, Avustralya Federal Reid Bölge Milletvekili Craig Laundy, Sri Lanka’nın Sydney Ticaret Ataşesi D.M. Ratnayake ile çok sayıda Avustralya İnsani Yardım Vakfı gönüllüsü katıldı.

Daha önce Kamboçya’ya gönderilen ihtiyaç ham maddelerinin konteynere yüklenmesine bizzat iştirak ettiğini belirten milletvekili Laundy, böyle anlamlı bir programa ikinci kez katılarak, gönderilen yardım paketlerini taşımaktan son derece memnuniyet duyduğunu belirtti. Hiçbir ayırım gözetmeksizin her kesime el uzatılmasının önemine vurgu yapan Craig Laundy, ARO İnsanı Yardım Vakfı gibi önemli bir kuruluşun, kendi seçim bölgesinde olmasından ayrıca hoşnut olduğunu ifade etti.

VAKFIN FAALİYETLERİ, İSLAMİYET İLE İLGİLİ ÖN YARGILARI KIRIYOR

Özellikle son 12 ayın İslamiyet adına zor bir yıl olduğunun altını çizen Federal Milletvekili Laundy, "Müslümanlarla ilgili aykırı ifadeler söylendiğinde, içimden gelerek Müslümanları müdafaa ediyorum. Çünkü ARO İnsanı Yardım Vakfı ve gönüllüler, güzel faaliyetleriyle Avustralyalı bir Müslümanın nasıl olduğunu gösteriyor. ARO gibi organizasyonların faaliyetlerini ne kadar çok büyük bir kesime aktarıp, tanıtabilirsek, İslamiyet ile ilgili toplumdaki ön yargı ve negatif düşünceleri de o oranda ortadan kaldırmış oluruz. Her biriniz muhteşem birer Avustralyalısınız. Bu tür organizasyonlar Avustralyalı Müslümanların ne kadar güzel işler yaptıklarını ve muhteşem olduklarını gösteriyor." dedi.

Milletvekilliğinin üç sene daha devam edeceğinin altını çizen Laundy, bu süre zarfında elinden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğini kaydetti.

İSTATİSTİKLERE GÖRE MÜLTECİLER EN ÇOK RİED BÖLGESİNE YERLEŞİYOR

Federal parlamentoya milletvekili seçildiği günden beri topluma yardımcı olmaya çalıştığını ve önemli projeleri başlattığını kaydeden Craig Laundy konuşmasını şöyle sürdürdü: "Seçim bölgemde, hayli kalabalık Sri Lanka’lılar yaşıyor. Rakamlara göre Avustralya’da en çok mülteci benim seçim bölgeme geliyor. Bu arada kısa zamanda yaşlılar evi projesi için çalışmalara başlanacak."

Laundy ayrıca, 'Okulların Güvenliği Programı' kapsamında aralarında Aburun Amitiy kolejinin de bulunduğu bölgedeki 54 okulun güvenlik kameralarının yenilenmesi için federal hükümetten toplam 18 milyon dolar fon sağladığını duyurdu.

Sri Lanka’nın Sydney Ticaret Ataşesi D.M. Ratnayake ise yaptığı konuşmada, yardımlarından dolayı ARO Vakfı Yönetim Kurulu’na teşekkür etti. Avustralya’daki Müslümanlar tarafından toplanan yardımların, ülkesindeki ihtiyaç sahibi insanlara gönderilmek üzere yola çıkarılmasından son derece memnuniyet duyduğunu belirten Sri Lankalı diplomat, ARO’nun çalışmalarından övgüyle söz etti.

ARO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydoğan da, davete icabet eden misafirlere teşekkür etti. Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan, kurulduğu günden bu yana vakıf olarak meydana gelen sel felaketi, deprem veya diğer tabi felaketler dolayısıyla dünyanın çeşitli ülkelerine yardım gönderdiklerini hatırlattı.

GEÇEN SENE TÜRK VAKFININ ÇALIŞMALARI FEDERAL PARLAMENTOYA TAŞINMIŞTI

Avustralya’da devlet ve hükümet yetkililerinin takdirini kazanan Avustralya İnsani Yardım Vakfı, her kesimden insanın gönlünü kazanmaya devam ediyor. Geçen yıl düzenlenen kampanyada, 'Bu bayramda da evde yokuz' diyerek, Sri Lanka, Kenya, Madagaskar, Kamboçya, Gambiya, Gana, Filipinler, Hindistan, Laos, Senegal, Uganda ve Vietnam gibi ülkelere kurban kesmek ve yardım dağıtmak üzere yola çıkan Türk gönüllülerinin çalışmalarını Federal Parlamento’ya taşıyan Milletvekili Craig Laundy, ARO İnsanı Yardım Vakfı’ndan büyük bir takdirle söz etmişti.

Editör: TE Bilisim