Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Avusturya’nın başkenti Viyana’da metroda gerçekleşen saldırıların zanlısı olarak bir Türk vatandaşı aranıyor.

Viyana’da bir haftadır 6 numaralı metro hattında yalnız kadınlara saldırarak şiddet uygulayan kişinin Türk vatandaşı M. Arslan olduğu tespit edildi. Viyana polisi tarafından yapılan açıklamada, 28 yaşındaki zanlının kadınlara metro duraklarında saldırdığı, bıçakla tehdit ederek cep telefonlarını ve paralarını gasp ettiği ifade edildi. 3 ayrı olaya karışan
ve halk arasında huzursuzluğa neden olan zanlı, sabah erken ya da gece geç saatlerde saldırıları gerçekleştiriyor.

Polisin günlerdir kimliğini tespit etmek için uğraştığı saldırganın ikametgah adresine baskın yapılırken, evin kullanılmayan bir mekan olduğu ve büyük ihtimalle sahte adres olarak verildiği tahmin ediliyor. Kimliği tespit edilen zanlının her yerde arandığını kaydeden polis, ihbar hatları üzerinden vatandaşın da yardımına başvurdu.

M. Arslan’ın zanlı olarak arandığı olaydan birkaç gün önce Avusturyalı bir kişi, kadınlara saldırmış ve cinsel tacizde bulunmuştu. Üst üste yaşanan saldırılar üzerine kadınların geç vakitte tek başlarına metro ile seyahat etmemeleri çağrısı yapılmıştı.

YABANCILARA HAKARET EDEN İFADELER SONRASI YORUM BÖLÜMLERİ KAPATILDI

Metroda yaşanan saldırılar basının gündeminin ilk sırasında yer alırken, gazeteler haberlerin yorum bölümünü kurallara uyulmadığı gerekçesiyle kapattı. Yabancılara hakaret içeren birçok yoruma yer verilmesi üzerine haberlere yorum yazılmasına izin verilmiyor.

Editör: TE Bilisim