İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Azerbaycan'da 9 Ekim tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlıklar son aşamaya geldi. Halkın iradesinin sandığa şeffaf ve engelsiz biçimde yansıması adına ilgili bütün birimler alarm durumuna geçirildi. Azerbaycan Yüksek Seçim Kurulu(YSK)yapılacak seçimlerde oy güvenliğini sağlamak ve herkesin rahat oy kullanabilmeleri için sandık merkezlerinde her türlü önlemi aldı.

SANDIK GÜVENLİĞİ KAMERALARLA SAĞLANACAK
YSK seçim sandıklarıyla ilgili olası bir müdahalenin önüne geçebilmek adına sandıkların olduğu mekanlara güvenlik kameraları yerleştirdi. Seçim sırasında internet üzerinden herkese açık olacak olan kameralar 24 saat her sandık başında çalışır durumda tutulacak. Oyların değerlendirilmesi ve veri transferlerinin elektronik ortam üzerinden yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçim noktaları bilgisayarlarla donatılırken olası bir elektrik kesintisi durumunda veri kaybını önlemek adına her merkezde jeneratörler hazır bulunduruluyor.
Seçimde görev yapacak personelin eğitimine de hız veren YSK seçim bölgelerinde düzenlediği seminerlerle sandık başkanı ve diğer yardımcı personeli seçime hazır hale getirdi. Seçimlerin yapılacağı merkezlere gelecek engellileri de dikkate alan YSK engelli merdiveni olmayan seçim merkezlerine seyyar rampalar inşa etti. Türkiye dahil birçok ülkede sokaklara ve vitrinlere adayların poster ve flamaları asılarken Azerbaycan'da seçimlere katılımı arttırmak amacıyla afişler asıldı. Adayların posterleri ise valiliklerin şehrin belirli yerlerinde kurduğu panolara yapıştırıldı. Sandık merkezlerine seçmenlerin listeleri günlerce önceden asılırken ismini listeden kontrol için gelen vatandaşlara oy kullanımı konusunda bilgilerin yer aldığı kitapların dağıtımını sağlandı. Ayrıca YSK tarafından hazırlanan ve her seçmenin oyunu nerede kullanacağını belirten pusulalar seçmenlerin adreslerine postalandı.

AZERBAYCAN'DA CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN 10 ADAY YARIŞIYOR
Azerbaycan'da 10 adayın yarıştığı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 5 bin 273 sandıkta 5 milyona yakın seçmen oy kullanacak. Yapılan kamuoyu yoklamalarında Yeni Azerbaycan Partisi Başkanı ve mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev açık ara önde gözükürken diğer adaylar olan İkbal Ağazade (Ümit Partisi), Zahit Oruç (Bağımsız), Gudret Hasanguliyev(Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi), Hafiz Hacıyev (Muasır Musavat Partisi), Araz Alizade (Azerbaycan Sosyal Demokrat Partisi), Fereç Guliyev(Milli Uyanış Partisi), Cemil Hasanlı(Demokratik Kuvvetler Ulusal Konseyi Temsilcisi), İlyas İsmayilov( Adalet Partisi), Serdar Celaloğlu(Azerbaycan Demokrat Partisi) seçim çalışmalarına hız verdiler.

Editör: TE Bilisim