Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan bitkisel eczane, sadece çeşitli bitki ve bitkilerden yapılmış ilaçlar satarak hastalara şifa kaynağı oluyor. Şehrin tarihi mekanı İçeri Şehir'de bulunan eczane, 30 yıl önce restorasyonu yapılan tarihi bir hamamda hizmet veriyor. Yerli ve yabancı turistlerinde uğrak yerlerinden biri olan bitkisel eczanede satılan her bir bitkinin hangi hastalığa iyi geldiğini bilen konusunda uzman doktor ve eczacılar çalışıyor.

Eczane, hem klinik, hem bitkisel çayınızı içebileceğiniz bir kafeterya, hem de doktorunuzun reçetenize yazdığı şifalı bitkileri temin edebileceğiniz bir mekan olarak çalışıyor. Dünyanın bir çok ülkesinden müdavimleri olan eczane, tabii yollarla tedavi olmak isteyen hastaların ve sağlıklı yaşama önem veren kimselerin sıkça uğradıkları yerlerin başında geliyor.

Eczacı Sadık Salamov, Cihan Haber Ajansı (Cihan) kameraları önünde günümüzün en büyük problemlerinden kabul edilen strese ve yorgunluğa iyi geldiğini söylediği özel karışım bir çay demledi. Karışım hakkında bilgi veren Salamov, normal kokusuz siyah çayla beraber kekik, dağ nanesi, dağ yarpuzu ve bir kaç yaprak da acı nane eklenerek 10 dakika kısık ateşte demlenerek içilen çayın günün bütün yorgunluğunu alacağını iddia etti.

Salamov ilk baharın gelişi ve havaların ısınması dolayısıyla oksijenle zenginleştirilmiş meyve suyu servisine de başladıklarını bildirdi. Söz konusu meyve suyunu şehir hayatı yaşayan ve vücutları yeterince oksijen alamayan insanları düşünerek tasarladıklarını bildiren Salamov, "Oksijenli kokteyl, tabii meyve suyunun oksijenle zenginleştirilmesi ile hazırlanıyor. İçerisine herhangi bir katkı maddesi bulunmuyor.'' dedi. Hazırlanan kokteylin faydaları hakkında da bilgi veren Salamov, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, sinirleri yumuşattığını, mide ve bağırsaklara faydalı olduğunu ve en önemlisi de yaşlanmayı geciktirdiğini söyledi.

''BİTKİSEL ECZANE ALTERNATİF TIP İLE MODERN TIP ARASINDA KÖPRÜDÜR''

Cihan'a açıklamalarda bulunan eczanenin müdürü ve aynı zamanda da doktoru olan Ulduz Hüseyinova, bitkisel eczanenin alternatif tıp ile modern tıp arasında bir köprü olduğunu söyledi. Eczane ve klinik olarak hem gelen hastaları bitkisel yollarla tedavi ettiklerini, hem de başka doktorların kendilerine reçete ile gönderdikleri hastaların ilaçlarını hazırladıklarını bildirdi. Hüseyinova, ''Alternatif tıp bizim ve doğunun yaşatılması gereken önemli bir kültürüdür. Dolayısıyla bu tür bir eczanenin çalışmasına resmi izin veriliyor.'' dedi. Hüseyinova yapılan tedavide bir doktor kontrolü varsa bir eczacı reyi bulunuyorsa bu tür tedavilerin sağlık açısından daha faydalı olduğunu söyledi. Hüseyinova eczanenin aynı zamanda bu konuda ehliyetsiz faaliyet gösteren bazı çevrelerin de önünü kestiğini sözlerine ekledi.

Mevsimin değişmesinden dolayı her kese tavsiye edebileceği bir karışımının olup olmadığına ilişkin soruya Hüseyinova, vitamin dışında kesinlikle herkese şamil edilecek bir ilacın olamayacağını her organizmanın her tedaviye aynı reaksiyonu vermesinin mümkün olmadığını dolayısıyla da mevsimsel genellemeleri tavsiye etmediklerini bildirdi. Yalnız özellikle doktor kontrolünde olmak kaydıyla astım ve bronşit hastalarının bu mevsimlerde meyan şerbeti tavsiye edebileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim