Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Azerbaycan'ın milli kahramanı İbad Hüseyinli, 1993 yılında Karabağ Savaşı sırasında geçirdiği travma nüksedince Türkiye’ye tedavi olmaya geldi. Savaştaki başarısından dolayı madalya kazanan Hüseyinli'nin, travmanın etkisini yaşamaya devam ettiği belirtildi.

Azerbaycan ordusunda askeri istihbarat kaptanı olan Azeri asker İbad Hüseyinli (43), Karabağ Savaşı’nda mayın patlaması sonucu geçirdiği travmanın etkisinden kurtulmak için Türkiye’ye geldi. Savaştaki üstün başarısından dolayı 'Bayrak Madalyası' verilen Hüseyinli, tedavisinin ardından Azerbaycan'a dönecek.

Savaş günlerini Cihan Haber Ajansı'na anlatan Hüseyinli, “Ben savaşta Türk milletinin düşmanı, terörist olan Monte Melkonyan'la savaştım ve onu öldürdüm. Melkonyan, birçok çocuğu öldürmüş, insanların kafasını koparmış birisidir. Ben istihbaratçı olarak bölgeye gittim. 3 gün boyunca onu izleyip takip ettim. Sonunda karşı karşıya geldiğimizde onu etkisiz hale getirdim.” dedi.

Tedavisi Türkiye’de tamamlandıktan sonra Azerbaycan’a döneceğini söyleyen Hüseyinli, “Karabağ'da savaştım. İstihbaratın komutanıydım. Savaşta iyi başarılar elde ettik. Düşmanlara karşı mücadele verdik. 1993’te operasyondan dönerken, arabadan mayına düştüm. 28 gün komada yattım. Uzun bir süre muayeneye gitmedim. Ağrılarım şiddetli olmaya başladı. Daha sonra Türkiye’de hastaneye geldim. Azerbaycan’da da tedavi gördüm. Doktorlar iyi olduğumu söylüyor. 4-5 güne taburcu olacakmışım.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim