Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son 10 yılda Türkiye'de orman alanlarının 9 bin hektar arttığını söyledi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Uluslararası Hazar Su Teknolojileri Forumu'nda (CATEF) konuşan Bakan Eroğlu, ülke olarak ağaçlandırma konusunda büyük bir seferberlik başlatıldığını anlatarak, yaklaşık Belçika'nın toplam arazisi kadar ağaçlandırma yaptıklarını ifade etti.

CATEF formuna Bakan Eroğlu ile birlikte Azerbaycan'ın Başbakan Yardımcısı Abit Şerifov, Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hüseyinkulu Bağırov, yabancı ülke misyon şefleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Forum Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in mesajının Abit Şerifov tarafından okunmasıyla başladı. Aliyev mesajında foruma başarılar diledi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin orman ve su konusundaki potansiyeli, bakanlık olarak yapılan çalışmalar ve projeler konusunda bilgi verdi. Eroğlu Türkiye'de ağaçlandırmaya, ormanlık alanların genişletilmesine ve odun servetinin arttırılmasına özel önem verdiklerini söyledi. Eroğlu son 10 yılda yapılan çalışmalarla ülkedeki orman artışının 9 bin hektar civarında olduğunu bildirdi.

Bakan Eroğlu, 10 yıl önce 1 milyar 200 bin metreküp olan odun servetinin 1 milyar 500 bine çıkardıklarını söyledi. Eroğlu ayrıca ağaçlandırma konusunda önemli çalışmalar başlattıklarını belirterek, son beş yılda 2 milyon 420 bin hektarlık bir alanı ağaçlandırdıklarını, bununda Belçika'nın toplam arazisi kadar olduğun ifade etti. Eroğlu Türkiye'de son 5 yılda 2 milyar fidanın toprakla buluştuğunu sözlerine ekledi.

''SU VARSA HAYAT VAR''

Bakan Eroğlu bakanlık olarak sloganlarının 'su varsa hayat var' olduğunu, bu çerçevede ülke olarak suya çok büyük önem verdiklerini bildirdi.

Eroğlu konuşmasında İSKİ'de çalıştığı dönemde yaşadığı hatıralarını da anlattı. Eroğlu sözlerine şu şekilde devam etti:
''Yıl 1994. İstanbul'un 6 milyon nüfusu var ve en önemli sorunu su. Bazı semtlere 20 günde bir su verilebiliyor. Halkta 'nasıl olsa bu su meselesi halledilemez'' kanaati vardı. Vatandaşlarımız 24 saat suyu hayal dahi edemiyordu. Tek talepleri 'hiç olmasa haftada bir defa su verilsin ama geleceği saat belli olsun' idi."

Eroğlu söz konusu dönemde stratejik bir planlama ile yaklaşık 1 yıl içerisinde İstanbul'un su problemini çözdüklerini söyledi.

''BIYIKLARIM ÇOK ŞÜKÜR YERİNDE''

Bakan Eroğlu İSKİ'de görevi devraldığı tarihten bir yıl sonra İstanbul'un her yerine kesintisiz su sözü verdiğini, eğer verdiği sözü tutamazsa bıyıklarını keseceğine dair iddiaya girdiğini söyledi. Eroğlu, ''Çok şükür o dönemden bu güne kadar bıyıklarımız yerinde.'' dedi.

CATEF, 23 ülkeden 79 şirketin katılımıyla gerçekleştirilen fuarla devam ediyor.

Editör: TE Bilisim