Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
ABD'nin Maryland eyaletindeki Baltimore kentinde polis şiddetine karşı yapılan protestolarda eylemcilerle emniyet güçleri arasında çatışmalar çıktı. En az 15 polis yaralandı, 27 gösterici gözaltına alındı. Kentte 'olağanüstü hal' ve 'bir hafta boyunca gece sokağa çıkma yasağı' ilan edildi.

Kentte 19 Nisan'da siyahi Amerikan vatandaşı Freddie Gray'in (25) ölümünden bu yana protestolar sürüyor. Gözaltında hastanelik olan Freddie Gray, bir hafta hastanede kalmış, belkemiğindeki ciddi ve açıklanamayan yaralar nedeniyle yaşamını yitirmişti. Protestolar Gray'in dün cenazesinin kaldırılmasından saatler sonra başladı. Polis şiddetini protesto eden göstericiler, işyerlerini yağmalayıp, ateşe verdi. Gösterilerde polis ve sivil kişilerin araçları da tahrip edilip ateşe verildi.

Göstericilerle polisler arasında çıkan çatışmalarda aralarında 15 polisin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Hastanede tedavi gören iki polisten birinin bilincinin kapalı olduğu, en az 27 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi. Olayların ardından Maryland Valisi Larry Hogan, eyalette 'olağanüstü durum' ilan etti. Olayların son bulması için Ulusal Muhafızlar devreye sokuldu. Vali Hogan, 5 bin yedek kuvveti kentte durumu kontrol almak için göreve çağırdı.

Editör: TE Bilisim