Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Bangladeş’te 1971 yılında savaş suçu işlediği için idama mahkum edilen eski komutan Muhammed Kameruzzaman bugün son kez ailesi ile görüştürüldü.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Kameruzzaman’ın bugün idam edileceği duyuruldu. İdam öncesinde başkent Dakka’da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

İdamının durdurulması için başvurabileceği tek yolun, cumhurbaşkanından özel af istemi olan Kameruzzaman’ın af dilemediği ve merhamet mektubunu da imzalamadığı belirtildi.

Cemaat-i İslami partisinin en yetkili 3 isminden biri olan Kameruzzaman, 1971 yılında Pakistan’a karşı verilen bağımsızlık savaşında Pakistan tarafına çalıştığı ve 120 kişinin ölümünden sorumlu olduğu gerekçesiyle savaş suçları mahkemesi tarafından idam cezasına çarptırılmıştı.

Bangladeş’te şu ana kadar savaş suçu sebebi ile yargılanarak idam cezasına çarptırılan 12 kişinin infazı gerçekleştirildi.

Öte yandan Bangladeş’te 2013 yılından itibaren verilmeye başlanan idam cezaları nedeniyle ülkede, hükümet karşıtı gösterilerde 500 kişi hayatını kaybetti.

Editör: TE Bilisim