Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki yapılanması olan PYD'nin Erbil anlaşmasına uymadığını iddia etti.
PYD'nin karanlık ve şüpheli yöntemlerle diğer gruplardan farklı olarak hareket ettiğini açıklayan Barzani, örgütün acilen bu tutumunu değiştirmesini istedi.
Bölgesel Kürt yönetimine ait resmi internet sitesinde Barzani adına yapılan açıklamada, Suriye'de seçim yapılmadan hiçbir grubun kendilerini Kürtlerin temsilcisi olarak ilan edemeyeceğine dikkat çekildi.

Açıklamada, " Hiç kimse Suriye’de seçim yapılmadan kendini Kürt halkının temsilcisi ilan edemez. Böyle girişimlere izin vermeyiz. Daha önceki tavrımızı devam etmeyiz. Kendileri tavırlarını değiştirmezlerse biz de farklı bir yol izleriz" denildi.

PYD'nin insanları öldürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Son yıllarda Barzani’nin sarf ettiği çabalar ile Suriye’deki Kürtlerin durumu diğer yerlere göre daha istikrarlı bir hal aldı. Bu çerçevede geçen yıl Temmuz ayında Yüksek Kürt Komisyonunu kuruldu. Bu Kürt halkına büyük bir sevinç ve moral verdi. O tarihten beri Barzani, Suriye'deki bütün partilere aynı mesafe ile yaklaşıyor. Ama belli bir grup, Erbil anlaşmasından sonra kendisini diğer partilerden ayırarak şüpheli konuma düştü. Bu grup Erbil anlaşmasına uymamakla birlikte insanları öldürerek ve kaçırarak diğer Kürt partilere zarar veriyor. Artık buna izin vermeyeceğiz" denildi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile PYD arasındaki gerginlik geçtiğimiz hafta Cumartesi günü PYD'nin Suriye Kürt Demokrat Partili 75 kişiyi gözaltına almasıyla başladı. Barzani, PYD'ye gözaltına aldıklarını Pazar günü akşamına kadar bırakmalarını, aksi halde yeni bir tutum takınacağını bildirmişti.

Editör: TE Bilisim