Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam katıldığı televizyon programında “Yunanistan adalarını satıyor” açıklamasına bugün akşam saatlerinde sert cevap verdi. Öte yandan Erdoğan'ın açıklamaları, Yunanistan'da geniş yankı buldu.

Başbakan Erdoğan’ın dün akşam katıldığı televizyon programında ‘Standard & Poor’s’un Yunanistan’ın notunu 6 puan yükseltmesini eleştirdiği bölümde “Yunanistan’ın adalarını sattığını” söylemesi, Υunanistan’ı kızdırdı. Dışişleri Bakanı Avramopulos, “Tam olmayan bilgiler ve yanlış önyargıları üreten kötü kalpli açıklamalar, güven ve dostluk ilişkilerini inşa etmeyi umduklarını söyleyen hem de komşu liderlere yakışmıyor.” dedi. “Ekonomik krizler sınır tanımayan ve kapını ne zaman çalacağını bilmediğin salgınlar gibidir.” diyen Avramopulos, bu nedenle ölçülü laf edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Adaların satılmasına ilişkin ise Avramopoulos, Erdoğan’a danışmanlık yapanların konuyu bilmediklerini ve yanlış bilgi verdiklerini belirtti. Avramopulos, şunları söyledi: “Hiçbir Yunan adası satılık değil. Çünkü bir milletin değerlerinin hiçbir zaman fiyatı olmaz. Yunanistan gibi tarihi bir millet, her zaman yolunu bulur. Bunu birilerinin unutmaması iyi olur.”

Karşılıklı açıklamaların ardından Türkiye ve Yunanistan arasında ocak 2013’te düzenlenmesi beklenen 2. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey toplantısının akıbetinin ne olacağı bilinmiyor.

Türk-Yunan ilişkilerinin gelişmesi adına olumlu yaklaşımlarıyla bilinen Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos, okuduğu şiir sebebiyle hapiste yattığı dönemde Erdoğan’ı ziyaret etmek istemiş, ancak izin verilmemesi üzerine hapishane kapısından dönmek zorunda kalmıştı.

ERDOĞAN’IN KIZDIRAN AÇIKLAMASI

Yunanistan'ın kredi notunun 6 basamak birden yükseltildiğini aktaran Erdoğan, ''Ya batmış burası, müflis. Her taraftan para alıyor, sen 6 basamak birden nasıl yükseltirsin Türkiye'yi burada kalkıp gıdım gıdım oynuyorsun. Bunlar dürüst, samimi değiller. Belli merkezlerle danışıklı dövüş yapmak suretiyle baktılar ki para veriyoruz ama hala Yunanistan'a yatırım yapılmıyor, şöyle bir 6 basamak fırlatalım ki Yunanistan'a, bu işi bilmeyenler gidip yatırım yapsın. Kendi kendilerini aldatıyorlar. Yine yatırım yapmaz işini bilen. Adalarını satıyor hala orada 6 basamak yükseltiyorsun. Ne zaman görülmüş bu tarihinde ismini vermeyeceğim o kuruluşun ama çok çirkin bir yaklaşım, böyle bir şey olmaz.'' diye konuşmuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, haziran ayında da yaptığı benzer bir açıklama ile yine Yunanistan’ın tepkisini çekmişti. Erdoğan, Yunanistan ekonomisine ilişkin o zaman yaptığı yorumunda da "Şu anda adalarını satmaya kalkan bir ülke Türkiye'ye örnek olabilir mi?" demişti..

Editör: TE Bilisim