Başbakan Erdoğan’ın ABD’ye yaptığı ziyarette heyetine AKP Genel Başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş’u da dahil etmesi, dikkat çekti. Geçen yıl HAS Partiyi kapatıp, AKP’ye geçen ve Genel Başlan Yardımcısı olan Kurtulmuş için, Ankara kulislerinde bir süredir, ‘’Erdoğan’dan sonraki, Genel Başkan’’ yorumları yapılıyordu.

Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı

Erdoğan’ın AKP heyetinde bakanlar dışında partiden, Dış İişkilerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Mevlut Çavuşoğlu, Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ve Genel Başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş yer aldı. Partiden heyette milletvekili ve resmi sıfatı bulunmayan tek isim de Kurtulmuş oldu.

Erdoğan, Kurulmuş’a hem AKP’nin kuruluş, hem de Saadet Partisinden ayrılıp HAS partiyi kurma aşamasında AK Partiye katılma önerisi götürmüştü.. Ancak Kurtulmuş, bir süre HAS Partide siyaset yaptı. Geçen yıl ise AKP’ye katıldı. Erdoğan 2007 seçimleri öncesi de Kurtulmuş’a, milletvekili adaylığı önermişti.

BU KEZ ASKER YOK
ABD ziyaretinde dikkat çeken bir başka ayrıntı ise, bu kez heyette asker bulunmaması oldu. Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar heyette yer almadı. Geziye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz katıldı. Erdoğan’ın 2007-2009 ve 2011’deki ABD gezilerinde, Genelkurmay 2. Başkanları heyette yer almıştı.

Bu gezideki heyet ise, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı Egemen Bağış, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan’dan oluştu.

Editör: TE Bilisim