Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
ABD’nin en önemli üniversite şehirlerinden Boston’da toplanan Türkler, özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonunu protesto etti. New England bölgesinde yer alan 6 eyaletten Boston şehrinin Harward Meydanı’nda toplanan Türkler, Türkiye’de yaşanan hukuksuzluğun bitmesi ve gazetecilerin serbest kalması çağrısında bulundu.

Gösteriye, Türkî Amerikan Dernekleri Konseyi çatısı altında faaliyet gösteren 10 dernek katıldı. Harward Meydanı’nda AK Parti hükümetini protesto eden katılımcılar, "Özgür Basın Susturulamaz" sloganı attı. Aralarında iş adamı, akademisyen, doktor, öğrencilerin olduğu yaklaşık 150 kişilik grup, Türk hükümetinin uygulamalarını kınadı.

Grup adına ilk açıklamayı İngilizce olarak New Hampshire eyaleti eski Milletvekili Lenette Peterson yaptı. Peterson, "Bu tarz anti-demoktarik tutumlar Erdoğan rejiminin artan otoriterliğini farklı bir seviyeye yükseltmekte ve Türkiye’nin dünyadaki imajına zarar vermektedir." dedi.

Gezi olayları ve geçen yıl ortaya çıkarılan yolsuzluklara da işaret eden Peterson, "Bu olaylardan sonra AKP hükümeti kendini eleştiren herkesi bilhassa da barışçıl bir hareket olan Hizmet mensuplarını 'devlet düşmanı' ilan etmiştir. Saygın kuruluşlardan Freedom House (Özgürlük Evi) yakın zamanda yayınlanan raporunda Türkiyeyi "Özgür olmayan" ülkeler statüsüne indirmiştir. Bu ise Türkiye dostları olarak bizleri gerçekten üzüntüye sevketmektedir." diye konuştu.

Türkî American Dernekleri Konseyi New England Koordinatörü Eyüp Şener ise Türkiye'de hukukun çiğnenerek insanların temel haklarının ihlal edildiğini söyledi. Şener, "Boston ve New England bölgesinde yaşayan Türk-Amerikan toplumu olarak Türkiye’nin en çok satan gazetesi Zaman’a ve bünyesinde ulusal ve uluslararası onlarca TV kuruluşunu barındıran Samanyolu Yayın Grubuna yapılan hukuksuz ve mesnetsiz, sipariş baskınlardan ciddi rahatsızlık duyuyoruz." dedi.

Özgür medyanın demokratik bir toplumun ve hukuk devletinin olmazsa olmazı olduğuna vurgu yapan Şener, "Hukukun üstünlüğüne inanan bizler Türkiye’de kin nefret ve ayırımcılıkla atılan adımlardan devlet ve milletimiz adına ciddi endişe duyuyor ve ülkemizin adeta rehin alındığını esefle izliyoruz." diye tepki gösterdi.

Türkiye’de 'tek adam', 'tek parti devleti' rejimine karşı olduklarını belirten Şener, "Makul Şüphe" yasasına atfen yapılan hukuksuz tutuklamaların tamamen siyasi olduğunun altını şizdi. "Kuvvetler ayrılığını kuvvetler birliği haline getirip tekeline toplayan bu dikta anlayışı bütün Türkiye`yi tarihi bir felakete sürüklemektedir." diyen Şener, Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın kendine biat etmeyenlere intikam duygusuyla operasyonlar yaptığını söyledi.

Türkiye`yi 160 ülkede temsil eden bir Hizmet`i itibarsızlaştırma çabalarını esefle izlediklerini aktaran Şener, şahsi menfaatlerine milleti ve topyekün Türkiye`yi feda eden bir anlayışı milletin asla affetmeyeceğini dile getirdi. Şener, "Medyaya, özgürlüklere, Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne karşı anti-demokratik uygulamalar sonlandırılmalı ve gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır. Demokratik ülke, sivil toplum kuruluşlarını Türkiye’de yaşanan hukuk ihlallerini şiddetle kınamaya davet ediyoruz." dedi.

TÜRK TOPLUMUNUN HER KESİMİNDEN İNSAN PROTESTOYA KATILDI

Şener’in konuşmasından sonra protestoya katılan akademisyen Dr. Servet Tatlı da, Türkiye’de yaşanan hukuksuzlukları ABD’deki Türk dostu insanlara anlatmakta sıkıntı yaşadıklarını vurguladı. İşadamı Hüseyin Kocaman da Hizmet Hareketi’nin terör örgütü diye yaftalanmaya çalışıldığını belirterek, buna çocukların dahi inanmayacağını dile getirdi.

Protestoya, bölgede yaşayan Türk toplumun her kesiminden insanın katılması dikkat çekti. ABD’de öğretmen olan Giray Gebeş, 18 yıldır Hizmet Hareketi içinde yer aldığını ve üç kıtada bu vesile ile görev aldığını kaydetti. Gebeş, Hizmet Hareketine mensup insanlara atılmaya çalışan iftira ve komploları kınayarak, demokrasiden taviz vermemek adına tüm yasal haklarını kullanacaklarını söyledi. Boston College Üniversitesi’nde öğrenci olan Enisa Koç da, hukuksuz uygulamaların Türkiye’nin geleceğine dair gençleri hayal kırıklılığına sevk ettiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim