Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ülkelerinden son on yılda 3,5 trilyon doların kaçtığını, bunun Batılı ülkelerin Rusya’ya ekonomik savaş açtığının göstergesi olduğunu söyledi.

Rossiya 24’e değerlendirmede bulunan Ryabkov, “BRICS ülkelerinden 3,5 trilyon dolar kaçması ABD ve Batılı ülkelerin Rusya’ya ekonomik savaş açtığının göstergesi. Biz bunu yaptırım sürecinde de çok açık bir şekilde görüyoruz.” dedi.

Rusya’ya karşı yaptırımların başarısızlığa mahkum olduğunu savunan Ryabkov, “Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar çalışmıyor. Tam tersi Rusya’nın ithal ikame modelini geliştirmesine katkı sağlıyor. Biz şimdi çok yeni bir realite ile karşı karşıyayız. Yerli ekonomimizin gelişimine yardımcı oluyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın alternatifleri değerlendirdiğini, BRICS ülkelerinin yeni kalkınma bankasının aktif olmaya başlamasının ardından dev projelerin de finanse edilmeye başlayacağını kaydetti.

Ryabkov, BRICS ülkelerinin gelecekte askeri bir blok oluşturma hedefi de olmadığını vurguladı.

Editör: TE Bilisim