Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
 Batı Trakya Müslüman Türk azınlığın en yoğun yaşadığı Gümülcine şehrindeki Yeni Mahalle Azınlık ilkokulu ile aynı avluda bulunan Mahmut Ağa Camii, dün sabaha karşı kundaklandı.
 
Kimliği tespit edilemeyen kişilerin sabah saat 04.30 sularında camiyi ateşe verdikleri öğrenildi. Kilidin zorlanarak caminin ateşe verildiği belirtiliyor. Ayakkabılık bölümü tamamen yanan caminin çatısı ile ibadet yapılan bölümünde de maddi hasar meydana geldi. 
 
Öte yandan aynı gece Mahmud Ağa Camii yakınındaki Alankuyu Mescidi bahçesine 2 yıl kadar önce dikilen 10 kadar fidan da testere ile kesildi. Saldırganların önce fidanları kestikleri ardından da camiyi kundakladıkları tahmin ediliyor. 
 
Yerel Yunan basın organları da olayları provokasyon olarak yorumladı. 
 
KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ SONRASI EYLEM
 
Her iki olayın da Gümülcine seçilmiş Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum etkinliğinden bir gün sonra meydana gelmesi dikkat çekti. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı etkinlikte Türkiye'den ilahiyatçı Mustafa Karataş bir konuşma yapmıştı. 
 
ŞERİF: "SALDIRILARIN KUNDAKLAMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"
 
Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif de yaptığı açıklamada her iyi eylemi de kınadıklarını söyledi. Aksi ispat edilmedikçe olayın kundaklama olduğunu gösteren kanıtların bulunduğunu anlatan Şerif, polisten önlem almasını istedi ve suçluların bu defa bulunmasını istedi. 
 
DEB: "PROVOKATİF BİR EYLEM"
 
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi de Gümülcine’deki Yenice Mahalle Camii’ne yapılan saldırıyı kınadı. Son döndemde benzeri provokatif saldırıların arttığına dikkati çeken DEB'ten yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Batı Trakya’daki barış ve huzur ortamını bozmaya yönelik bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, sorumluların bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmelerini bekliyoruz. Bu çirkin saldırı bölgemizdeki huzur ve barış ortamını zedelemeye yönelik provokatif bir saldırı olduğu izlenimi uyandırmakta ve bu anlamda da endişe yaratmaktadır. 
 
Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu tür provokatif eylemlere prim vermeyeceğinden ve bölgedeki huzur ve barış ortamının devam etmesi için elinden gelen çabayı göstereceğinden şüphemiz yoktur."

Editör: TE Bilisim