Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
9 Şubat’ta kutlanacak geleneksel Çin yeni yılı dolayısıyla bayramı aile fertleri ile birlikte kutlamak isteyen bekâr gençler, evlenme baskısı nedeniyle kiralık arkadaş yada sevgili bulma yoluna gidiyor.

Çin’de özelikle son yıllarda rağbet görmeye başlayan çöpçatanlık ve arkadaşlık siteleri, Çin yeni yılıyla birlikte (Bahar Bayramı olarak da biliniyor) talep patlaması yaşıyor. Nedeni ise evlenme yaşına gelmiş erkek ve bayan gençlerin bayramı kutlamak için memleketine gittiğinde ailesine arkadaş yada sevgili olarak birini gösterme zorunluluğu. Çünkü tek gittiğinde ailesinin yada akrabalarının ‘’Ne zaman evleneceksin, hala bir arkadaş bulamadın mı?’’ baskısı söz konusu.

Çalışmak için büyük şehirlere giden ve iş yoğunluğundan dolayı kendine arkadaş bulamayan kız yada erkek gençlerin bu durumunu bilen bazı internet siteleri de bu alanda faaliyet vermeye başladı. Sayıları her geçen gün artan bu sitelerin gördüğü rağbet ise toplumun geldiği noktayı göstermesi bakımında endişe verici bulunuyor.

Çin’deki yazılı ve görsel basına göre, söz konusu gençler kiralık arkadaş bulma sitelerine başvuruyor ve kiraladığı arkadaşını memleketine götürerek, kısa süreliğine de olsa anne-babasının baskısını dindirebiliyor. Ancak bu aynı zamanda ebeveynlerine yalan söyleyerek aldatma da olduğundan toplumun tepkisini de çekiyor. Zhang isimli bir genç, ‘’Toplumumuz ne hale geldi. Gerçekten endişe verici’’ diye konuştu.

Arkadaşlık sitelerindeki ilanlara göre, kiralık arkadaş bulma fiyatı ise günlük 400 yuan (65 dolar) ve tüm masraflar karşı tarafa ait. Söz konusu siteler, saat başı da arkadaş kiralaya verebiliyor. Çin’de bu durum öyle popüler oldu ki bunun dizisi bile var. Bekâr Çinli bir erkek ve kiralık kız arkadaşı arasındaki romantik ilişkiyi anlatan "Aile buluşması için kiralık kız arkadaş" adlı televizyon dizisi, ülkede çokça izleniyor.

Editör: TE Bilisim