"Teröre Lanet, Demokrasiye Davet" adıyla yapılan gösteri, başkent  Brüksel'de AB kurumlarının bulunduğu Schuman Meydanı'nda gerçekleştirildi.  İstiklal Marşı ve Belçika ulusal marşının okunmasıyla başlayan gösteriye,  binlerce kişi katıldı. 

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit  olanların isimleri okunarak anıldığı gösteride, "Terörü desteklemeyi bırakın"  yazan dev bir pankarta yer verildi. Türk bayrağı taşıyan göstericiler de sık sık  "Avrupa şaşırma, sabrımız taşırma", "Her Türk asker doğar" sloganları attı.  

Gösteriye, Avrupa Türk-İslam Birliği (ATİB), İHH Belçika, Türk  Dernekler Birliği (UTV), Semerşah Vakfı, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği  (UETD), Diyanet Vakfı, Uluslararası Türk İşadamları Derneği (UTİAD), Milli Görüş,  Hayrat Vakfı, Brüksel Aile Danı?ma Merkezi (FAMİS), Belçika Emirdağlılar Derneği  ve Belçika Trabzonlular Derneği destek verdi. 

Gösteride, katılımcı sivil toplum kuruluşları adına okunan basın  açıklamasında ise AB ve Belçika'dan beklentiler dile getirildi.  

Katılımcıların demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere, hukuka olan  bağlılıklarını teyit etmek ve endişelerini belirtmek için toplandıkları  belirtilen açıklamada, "Avrupa'nın bugün, huzurunun ve refahın güvencesi olan  değerlere sırt çevirme noktasına gelmiş bulunmasını üzüntü ve endişeyle takip  ediyoruz. Bu kötü gidişe karşı sesimizi yükseltmenin, büyük Avrupa ailesinin bir  parçası olan bizlerin hakkı olduğuna inanıyoruz." denildi.  

"Avrupa, dünyaya telkin ettiği değerlere kendisi muhtaç haline  geldi" 

AB'den ve Avrupa ülkelerinden beklentilerinin, demokrasinin, insan  haklarının, meşru yönetimlerin yanında yer alması olduğu vurgulanan açıklamada,  şu ifadelere yer verildi: 

"Bunun yolu da terör örgütlerine ve onları destekleyen herkese ve her  kuruluşa karşı ilkeli bir duruş sergilemekten geçiyor. Kendi oluşturduğu terör  örgütü listesine kendisi riayet etmeyen bir AB ve Belçika devletinin kimseye  söyleyecek sözü kalmaz. Demokrasiyle terörün, terör örgütlerin ve teröristleri  destekleme anlayışın bir arada yaşayabilmesi mümkün değildir. PKK terör örgütünün  acımasızca katlettiği, mağdur ettiği insanlar yerine teröristlerin safında yer  alan Avrupa, dünyaya telkin ettiği değerlere kendisi muhtaç haline gelmiş  demektir. Belçika'yı ve AB'yi terör ve demokrasi karşısındaki duruşlarını gözden  geçirmeye davet ediyoruz."

Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!

"Avrupayı kınıyoruz"

AA muhabirine açıklama yapan Ak Parti Brüksel Temsilcisi Ruhi Açıkgöz,  Avrupa'nın terör örgütlerinin faaliyetlerine izin verdiğini belirterek "Avrupa,  bize insan hakları derken, insan hakkına kıyan terör odaklarına kucak açmasını  şiddetle kınıyoruz." dedi.

Brüksel’de Vatandaşların Avrupa'nın son zamanlarda özellikle FETÖ ve  PKK uzantılarına kucak açmasına tepkisini ortaya koymak için toplandığına dikkati  çeken Açıkgöz, Avrupa'nın teröre destek vermesinin ne Avrupa'ya ne de Türkiye'ye  faydası olduğunu söyledi.

Açıkgöz, Avrupa'nın kendi ilkelerini ihlal etmesinin ve ikiyüzlü  davranmasının vatandaşlarda hayal kırıklığına neden olduğuna dikkati çekerek  "Vatandaşımızın bu kadar rağbet göstermesi Avrupa'nın haksız bir şekilde Türkiye  aleyhine olan grupları desteklemesinden kaynaklanıyor. Avrupa’nın bu terör  gruplarını desteklemesinden vazgeçmesini umuyoruz." diye konuştu.

"Avrupa'daki siyasilerin tekrar dikkatlerini çekmek üzere bugün  buradayız"

UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya, Brüksel'de yaklaşık 4-5 bin  vatandaşın mitingde buluştuğunu ifade ederek "Ülkemizin bugün PYD, PKK, DEAŞ ve  FETÖ terör örgütüne karşı  göstermiş olduğu mücadelede Avrupalı Türkler olarak  ülkemizin, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın yanında olduğumuzu, gür bir sesle  buradan ifade ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Son dönemlerde Avrupa'da PKK terör örgütünün büyük bir tehdit olarak  öne çıktığına işaret eden Sırakaya, "Buna karşı biz Avrupa'daki siyasilerin  tekrar dikkatlerini çekmek üzere bugün buradayız. Türkiye'nin göstermiş olduğu bu  doğru duruşa karşı Avrupa ülkelerinin eğilmeden bükülmeden dimdik destek vermesi  gerektiğini yüksek ve gür bir sesle ifade ediyoruz." görüşünü aktardı.

Sırakaya, gösterdiği dirayetli duruştan ötürü Tük toplumuna teşekkür  ederek, "Bizler ne kadar Avrupalıysak o kadar Türkiyeliyiz. Bizler Avrupa  toplumunda daha gür ve yüksek bir sesle kendimizi ifade edeceğiz." dedi.

"Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak"

Belçika Trabzonlular Derneği Başkanı Adnan Demir, Türkiye'yi tehdit  eden terör olayları dolayısıyla büyük bir miting düzenlendiğini dile getirerek  "Aslında biz, adalet, hak ve hukuk arıyoruz. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar  kalmayacak. PKK, DEAŞ, FETÖ, PYD örgütlerinin karşısında dimdik duran bir Türk  milletinin Avrupa'da yaşayan temsilcileri olarak terörü lanetliyoruz." diye  konuştu.

"Türkiye karşıtlarına destek vermeyin mesajı var"

FAMİS Başkanı Tekin Deniz, tüm Türkiye sevdalılarının tüm terör  örgütlerini lanetlemek için onlara "Hodri meydan" demek için toplandığını  belirterek "Burada Avrupalılara mesaj var, 'Terör örgütlerine, Türkiye  karşıtlarına destek vermeyin' mesajı var burada. Bunları anlamaları lazım. Allah  Türkiye’yi korusun." ifadesini kullandı.

Katılımcı  Süreyya Hamarat, "Bugün burada toplandık. Çok mutluyum  çünkü çok kalabalığız. Vatan için, ülkemiz için hep birlikte beraber olmamızdan  çok mutlu oldum." dedi.

Fatma Yardımsever Hakalmaz,  terörü lanetlemek için geldiğine dikkati  çekerek "Burada Avrupa'da, Belçika'da birçok dinden ve dilden insanlar var.  Herkes bir devlet istemiş olsaydı, buna kendileri ne kadar sahip çıkarlardı?"  diye konuştu.

"Birlik olalım"

Erol Yar, Türklerin her zaman beraber olması gerektiğine işaret ederek  "Şu hainlerin köküne kadar kazalım. O kadar şehit verdik. Birlik olalım. Yaşasın  Türkiye." diye konuştu.

Abdullah Öka, demokratik haklarını kullanmak üzere buraya geldiğini  anımsatarak "Bu Avrupa ülkeleri bizi uzun zamandır hiçe sayıyorlar. Terörü  destekliyorlar. Arkasından biz desteklemiyoruz diyorlar. Yeter artık teröre  desteğinizi bırakın." dedi.

Yücel Şencan, "Buluşmamızın tek sebebi teröre karşı, zulme karşı  dik  durmaktır. Tarih bizi çağırıyor.  Her zaman terörün karşısındayız." dedi.?

Öte yandan Belçika polisi, gösteri devam ederken alandan çıkmak  isteyenlerin Türk bayraklarını çıkarmasını istedi. Perşembe günü terör örgütü  PKK'yı simgeleyen bez parçalarına müdahale etmeyen Belçika polisinin bu tavrı  tepki çekti.

(Kaynak: Anadolu Ajansı)

Editör: TE Bilisim