Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslı, Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Kutlu Doğum programında gözyaşlarını tutamadı.

Programda kürsüye çıkan Karslı “Bu salonu dolduran Muhammed aşığı sevgili kardeşlerim.” dedikten sonra ağlamaya başladı. Gurbetçi bir ailenin çocuğu olan Büyükelçi Karslı, “Ben bunu yaşamadım çocukluğumda. Benim böyle bir manzaram yoktu. Onun için duyguluyum. Benim camim yoktu.” dedi. Karslı, küçük bir işçi yurdu odasında Fatiha’yı öğrendiğini kaydetti. Karslı, “Ama hamd olsun bugün farklı bir dünyadayız ve bundan dolayı Almanya’ya da teşekkür ediyorum.” dedi.

Almanya’daki özgürlük ortamına da dikkat çeken Hüseyin Avni Karslı, “Biz Türkiye’de başörtüsü yasağı yaşarken, cumaya gittiğimizde fişlendiğimiz zamanlar buradaki insanlar özgürce namazlarını kılabiliyorlardı. Bu özgürlük iklimini burada aldı, burada da yaşatacağız.” ifadelerini kullandı.

Hıristiyan ve Yahudilerden de öğrenilecek çok şey olduğunu ifade eden Karslı, "Bir sinagogda anaokulu nasıl oluyor, yaşlı bakımı nasıl oluyor, kültür merkezi nasıl oluyor, müzik ve dil eğitim nasıl oluyor... Bizim onlardan öğreneceğimiz çok şey var." şeklinde konuştu.

Yunus Mevlana'nın hoşgörü anlayışının gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirten Karslı, "Biz eğer bu güzellikleri aktarmazsak, bedevi anlayışı, selefi anlayışıyla gelen görüşlerin Almanca vaazlarıyla cezbettiği birtakım aşırılar gelir. İşte o zaman Almanya da zarar görür, biz de zarar görürüz, İslam da zarar görür." dedi. Berlin Büyükelçisi Karslı, Almanya'ya da Anadolu İslamı'nı yaşatan insanlarla birlikte çalışması çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilisim