Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Almanya'nın Gelsenkirchen şehrinde Kışla ailesinin beş aylık bebeği "Ece" mahkeme kararı olmadan Alman bakıcı aileye verildi. Çevresinde sevilen ve çocuklarına itinayla bakmasıyla bilinen Türk anne-baba ise çocuklarından ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Beş aylık bebeklerinin Gençlik Dairesi (Jugendamt) tarafından şiddet uygulandığı iddia edilerek el konup Alman bir aileye verilmesi Kışla ailesini perişan etti. Gençlik Dairesi memurları, “Zorluk çıkartırsanız polise haber veririz." diyerek geçtiğimiz hafta Ece bebeğe el koydu.

Mahkeme kararı dahi çıkartmadan anne ve babanın çaresiz bakışı arasında bebeği alan memurlar, Ece bebeği Alman bir aileye verdi. Her gün kızı içi gözyaşı döken ve uyuyamayan anne Yasemin ve Baba Ferhat Kışla, “Biz çocuklarımız için gerekirse kendi sağlığımızı ve canımızı veririz. Bizim evladımıza şiddet uygulayabileceğimiz nasıl düşünülür? Bunun düşüncesi bile korkunç. Biz onların huzuru ve mutluluğu için hayatımızı şekillendiriyoruz. Çocuğumuzun götürülme anı gözlerimizin önünden gitmiyor." ifadeleriyle gençlik dairesinin iddialarının temelsiz olduğunu vurguladı.

EN BAŞINDA DOKTOR BİLE “BİR ŞEYİ YOK” DEDİ

İkiz kardeş olan Ece ve Ege bebekler Ağustos ayında dünyaya geldi. Ece’nin gençlik dairesi tarafından alınması ise şöyle gelişti: 20 Ekim tarihinde baba Ferhat Kışla sağlıklı bebekleri Ece kucağında evin merdivenlerinden inerken ayağı kaydı. Ece bebeğe bir şey olmasa da aile ‘ne olur ne olmaz’ diyerek Çocuk Hastanesi Bergmannsheil Gelsenkirchen-Buer’e muayeneye götürdü. Burada nöbetçi doktor röntgen çekmeden eli ile kontrol etti. Bebekte morarma veya başka bir belirti bulamayınca ‘bir şeyi yok’ diyerek eve gönderdi.

KAYIP TUTANAK BAŞLARINA DERT OLDU

Bir süre sonra anne ve baba Ece’nin bir kolunu oynatamadığını fark etti ve 21 Kasım'da bebeği tekrar hastaneye götürdü. Hastane bu sefer Ece'nin kollarının kırık olduğunu tespit etti. Bebek ve anne 10 gün boyunca hastanede yattı. Hastane Ece’nin kolunun birindeki kırığın yaklaşık üç haftalık olduğunu, öbür kolundaki kırığın ise 2-3 günlük olduğunu raporlara geçirdi. Kazanın olduğu gün olan 21.10.2012 tarihinde hastane tutanağı ilk zamanlarda bulunamadı ve ‘Neden çocuğu daha önce getirmediniz?’ diyerek Gençlik Dairesi'ne haber verildi.

HASTANEYİ KAZAYA İKNA ETMEK MÜMKÜN OLMADI

Aileye hastanede kaldığı sürede devamlı çocuğun kolunu kimin tarafından kırıldığı soruldu ve aile çocuğa el koymakla tehdit edildi. Bilirkişi raporu gelmeyince Gençlik Dairesi ailenin eve gitmesine izin verdi. Ancak geçen hafta bebeğe el konuldu.

DEDE KIŞLA: BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE ŞİDDET YOKTUR

Olanlara inanamayan Ece’nin dedesi Fahri Kışla, “Bizim kültürümüzde şiddet yoktur. Bir ay boyunca evimize geldiler. Bizim beş aylık bir çocuğa şiddet uygulamayacağımız gördüler. Bizi görmeyen, tanımayan, bilmeyen bir kişinin raporuna bakarak ailemizi perişan ettiler. Bütün komşularımıza sorsalar bile, nasıl insan olduğumuzu söylerler. Böyle bir olay bizim başımıza geldiyse, herkesin başına gelebilir. Gençlik Dairesi bize son zamanlarda olumlu sinyaller vermesine rağmen torunumuzu aldı. 18 Şubat’ta yapılacak olan mahkemede umut ediyoruz ki adalet yerini bulur.” sözleriyle duygularını dile getirdi.

KONSOLOSLUK DEVREDE

Kışla ailesine Türk sivil toplum örgütlerinden sonra başkonsolosluk ve Türkiye Başbakanlık Yurt Dışı Türkler Başkanlığı da destek verdi. Kışla ailesinin yaşadıklarının kendilerine ulaşması sonrası harekete geçen Münster Başkonsolosluğu, Başkonsolos Nafi Cemal Tosyalı’nın talimatıyla Gelsenkirchen Gençlik Dairesi’nden yazılı açıklama talep etti. Konsolosluğun hukuk danışmanı, Gençlik Dairesi’yle konuyu görüşerek süreci takip edeceklerini ve bir an önce Ece’nin ailesine kavuşmasını istediklerini bildirdi.

Konsolosluk temsilcileri, Gelsenkirchen Aile Mahkemesi’nde 18 Şubat'ta yapılacak duruşmaya gözlemci olarak katılacak

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan kendilerini bir yetkilinin aradığını söyleyen Ece’nin dedesi Fahri Kışla, “Türkiye olarak yanınızdayız, Ece’nin ailesine kavuşması için gerekli girişimleri yapacağız.” denildiğini aktardı.

Editör: TE Bilisim