Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama’nın emri doğrultusunda Yemen’e askeri operasyon düzenleyen Suudi Arabistan ve Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) üyelerine lojistik ve istihbarat desteğinin sağlanacağını duyurdu.

Beyaz Saray, Suudi Arabistan ile KİK üyelerinin Yemen’e yönelik düzenlediği askeri operasyon konusunda yazılı açıklama yaptı. Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan imzasıyla yapılan açıklamada, ABD yönetimin Husilerin seçilmiş hükümete yönelik askeri eylemlerini sert bir şekilde kınadığı bildirildi.

ABD yönetiminin Yemen Cumhurbaşkanı Mansur Hadi ve bölgedeki müttefikleri ile yakın iletişim halinde olacağı vurgulanan açıklamada, “Kötüye giden güvenlik durumuna karşılık olarak Suudi Arabistan, KİK üyeleri ve diğerleri, Suudi Arabistan sınırını savunmak ve Yemen’in meşru hükümetini korumak için askeri eylem başlatacak.” ifadelerine yer verildi. Operasyonun geçmişte de belirtildiği gibi Cumhurbaşkanı Hadi’nin talebi üzerine yapıldığına dikkat çekildi.

ABD’nin Suudi Arabistan ve KİK üyelerinin güvenliği ve ortak çıkarlar noktasında yakın koordinasyon içinde olduğunun belirtildiği açıklamada, “KİK’in eylemlerini Husilerin şiddetinden korumak amacıyla, Başkan Obama, KİK öncülüğündeki askeri operasyonlara lojistik ve istihbarat desteği sağlanması emrini verdi. Bu eylemlerin desteklenmesi bağlamında, ABD güçleri Yemen’de doğrudan askeri eyleme girmese de ABD’nin askeri ve istihbarat desteğini koordine etmek için Suudi Arabistan ile ‘Ortak Planlama Hücresi’ oluşturuyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca ABD’nin, Arap Yarımadası El Kaidesi kaynaklı terör tehditlerini yakından izlemeyi sürdürdüğü vurgulandı.

Editör: TE Bilisim