Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Kamboçya’da Kızıl Kmer Rejimi’ni soruşturmak için açılan BM destekli özel mahkeme, Kamboçya hükümetine rağmen soruşturmaları genişletmeye devam ediyor.

Mahkeme en son Komünist rejimin Donanma Komutanı Meas Muth ve Kuzey Bölge Komutanı Im Chaem’i savaş ve insanlık suçları işlemekle suçladı.

Meas Muth’a, başkent Phnom Penh’deki Tuol Sleng Hapishanesi'nde ve Kratie şehrindeki Wat Enta Nhien hapishanesinde cinayet, imha, köleleştirme ile siyasi ve etnik gruplara karşı baskı ve zulüm yapma suçlamaları yöneltildi. Ayrıca Muth, Kamboçya egemenliğindeki denizler ve adalarda; Vietnamlılar, Taylandlılar ve diğer yabancılara karşı cinayet işlemekle suçlanıyor.

Komutan Chaem ise Kamboçya'nın kuzey bölgelerinde gerçekleştirilen infazları ve imhaları koordine etmekle suçlanıyor. Chaem'e ayrıca, Banteay Meanchey şehrindeki Phnom Trayoung Hapishanesi ve Spean Sreng çalışma bölgesinde cinayet işleme, köleleştirme, insanlık dışı eylem yapma suçlamaları yönetiliyor.

Kamboçya Başbakanı Hun Sen, Kmer ve uluslararası yargıçlardan oluşan özel mahkemenin soruşturmayı genişletmesini sert bir dille eleştirmişti. Başbakan Sen ayrıca, soruşturmanın ülkede iç savaşa neden olabileceğini iddia etmişti. Sen, soruşturmanın, Kızıl Kmer rejiminin 5 kişilik lider kadrosuyla sınırlandırılmasını istiyor.

Editör: TE Bilisim