Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Birleşmiş Milletler’in Kıbrıs’taki Barış Gücü (UNFICYP) Sözcüsü Michel Bonnardeaux bugün sabah saatlerinde evinde ölü bulundu.

Bonnardeaux’un evinde yapılan ilk incelemede herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Fransız asıllı Kanadalı sözcünün ölüm sebebi yarın yapılacak otopsi sonucu belli olacak.

Sözcü, 2011 yılında Eylül’den itibaren Kıbrıs’ta BM Barış Gücü İyi Niyet Misyonu altında görev yapıyordu.

BUTTENHEIM'DEN BAŞSAĞLIĞI

Bonnardeaux’un ani ölümünün ardından BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ve Özel Danışmanı Espen Barth Eide birer başsağlığı mesajı yayınladı.

Buttenheim mesajında Bonnardeaux’un ani ölümü karşısındaki üzüntüsünü dile getirerek, Kongo, Çad, Haiti, Sudan, Mali’de uzun yıllar görev yapmış tecrübeli bir mesai arkadaşını kaybettiğini ifade etti ve Kanada ve İspanya’da yaşayan ailesine başsağlığı diledi.

EIDE: BM'NİN ÖNEMLİ BİR ÇALIŞANIYDI

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide de Bonnardeaux’un Kıbrıs’taki Barış Gücü ve İyi Niyet Misyonunun daha iyiye götürülmesi çabalarında son derece önemli bir elemanı olduğunu belirterek, iyi bir dost ve iş arkadaşlarını kaybettiklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim