Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, “Nikos Anastasiadis’in müzakerelerden kaçma nedenlerini anlıyorum. Ama kaçan kendisidir.” dedi.

Rum basınına konuşan Eidei, hidrokarbon konusunun sadece Deniz Hukuku konusu olmadığına işaret etti ve “Genel Sekreter’in son Kıbrıs Özel Danışmanı olacağım. Bunun çözüm için sebep olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Bunun, BM temsilcilerinin baskı çemberi yaratmak maksadıyla sıklıkla başvurdukları bir uyarı olduğu görüşünü ortaya koyan gazete, Eide’nin bunları, dün Prio Enstitüsü’ndeki konuşmasında dile getirdiğini belirtti.

“Eide, "Hidrokarbon konusu sadece Deniz Hukuku konusu değildir. Kıbrıs bölünmüş ve Rum tarafı da hidrokarbonlar konusunda tek yanlı olarak uzun vadeli kararlar alıyor. Hidrokarbonlar çok boyutlu bir konudur ve sadece Deniz Hukuku ile sınırlı kalınmamalıdır. Konu hakkında Rum tarafı hukuki pozisyon alıyor Kıbrıs Türk tarafı ise gelecekten endişe duyuyor." ifadelerini kullandı.

Eide kendi işinin tarafları müzakere masasına geri getirmek değil bu prosedüre yardımcı olmak olduğunu belirterek, “Nikos Anastasiadis’in müzakerelerden kaçma nedenlerini anlıyorum. Ama kaçan kendisidir!” dedi.

Espen Barth Eide’nin bu açıklaması Rum Yönetimi'ni rahatsız etti. Rum Yönetimi, bu tür açıklamaların kabul edilemeyeceğine işaret etti.

Editör: TE Bilisim