Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
BM Mülteciler Yüksek Konseyi Başkanı Antonio Guterres, Suriye kaynaklı mülteci krizinin, uluslararası toplumun çözme kapasitesini aştığını söyledi.

BM Güvenlik Konseyi’ne bilgi veren Antonio Guterres, “Lübnan ve Ürdün’ün nüfusları son birkaç yılda, normalde onlarca yıl sonra ulaşmayı bekledikleri seviyeye çıktı. Türkiye ise dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumuna geldi.” dedi. Suriye'den 4 milyona yakın insanın komşu ülkelere sığındığı tahmin ediliyor.

Mülteci konumuna düşmüş 2 milyondan fazla Suriyeli çocuğu ‘kayıp nesil’ olarak tanımlayan Guterres, yurt dışında doğan 100 bin Suriyelinin ise ‘vatansız’ konumuna düştüğüne dikkat çekti. Guterres, bu krizin hem Suriye hem de komşusu olan ülkeler için ağır sonuçlar doğurabileceği uyarısını yaptı.

Antonio Guterres, savaştan kaçan Suriyelilerin, Avrupa’ya ulaşmak için denizde tehlikeli bir yolculuğa çıkmasının ise içini acıttığını dile getirdi.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Kyung Wha Kang da Suriye’de savaşan tarafların, temel insan haklarını hiçe saydıklarını vurguladı.

Editör: TE Bilisim