Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Avustralya, BM tarafından sığınmacılar konusundaki uluslararası kararlara uyması yönünde ikaz edildi.

The Age Gazetesi’nde yer alan habere göre BM, Avustralya haber alma teşkilatı ASIO’nun 30 sığınmacı için mülteci statüsü verilmesine engel olan olumsuz raporları açıklamasını istiyor. Ancak Avustralya bu talebi kabul etmiyor.

Avustralya’yı temsilen BM İnsan Hakları Teşkilatı’nda 4 yıllık dönem görevini tamamlayan Harvard Üniversitesi Hukuk Uzmanı Gerald Neuman, “Hiç kimse Avustralya’nın uygun hukuki zeminde kendi güvenliği için gerekli olan tedbirleri alma hakkını sorgulamıyor. Ancak Avustralya’nın bu sığınmacı kadın, erkek ve çocuklara Avustralya için neden bir güvenlik sorunu oluşturduklarını söyledi mi, bilmiyorum.” dedi.

Geçtiğimiz Aralık ayında BM’nin Avustralya’yı sığınmacılara karşı katı ve onur kırıcı davranma ve onları süresi belirsiz bir şekilde sığınmacı kamplarında tutmakla suçladığı insan hakları raporunda Prof. Neuman’ın da imzası var.

Avustralya, BM raporunda, çoğunluğu Sri Lankalı Tamillerden oluşan sığınmacıları ASIO’nun olumsuz raporu nedeniyle 5 yıldan fazla bir süre sığınmacı kamplarında tuttuğu için eleştirilmişti.

Ayrıca Fairfax Media’da çıkan haberlerde Abbott hükümetinin resmi yazışmalarda BM’in bu raporlarını kaale almadığı belirtilmişti.

Prof. Neuman,“Eleştirilerden birisi sığınmacı kamplarındaki insanlara, neden içeride tutulduklarının açıklanmaması. Eğer bir insanı bir yerde kapalı tutuyorsanız, ona bunun nedenini açıklamanız gerekir.” dedi.

Editör: TE Bilisim