Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi? Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi?
Birleşmiş Milletler (BM), Esed ve Rus uçakları tarafından bir haftadır ağır bir bombardıman altında tutulan Halep'teki durumu adeta bir 'felaket' olarak nitelendirdi. Halep'te her şeyin çok daha kötüye gittiği uyarısı yapıldı.

Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'te ateşkes kararına rağmen yaklaşık bir haftadır Esed ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının saldırılarında 130'dan fazla kişi yaşamını yitirdi. Sivil yerleşim yerleri, hastane, sivil savunma ekiplerinin bile hedef alındığı saldırılarda insani bir facia yaşanıyor.

Dün kadınların doğum, diş ve çocuk kliniklerinin bulunduğu ve Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nden doktorların da gönüllü olarak görev aldığı hastanenin hedef alındığı saldırıda 30'dan fazla sivil öldü. Bombardımanda aralarında hastanede görev yapan doktorların da olduğu çok sayıda kadın ve çocuk yaşamını yitirmişti.

Esed ve Rus uçakları şehri harabeye çevirirken, BM Suriye'ye insani yardım ulaştırma sorumlusu Jan Egeland, Halep'teki durumu "felaket" olarak nitelendirdi.

Kentte yaşanan trajediye dikkat çeken Egeland, Halep'te son günlerde her şeyin kötüye gittiğini vurguladı. Önümüzdeki gün ve saatlerin Halep için ne kadar önemli olduğunu kelimelerle ifade edemeyeceğini kaydeden Egeland, trajedinin ulaştığı boyuta dikkat çekti.Cihan

Editör: TE Bilisim