Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi? Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi?
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Türkiye’de demokrasinin tartışıldığı münazarada ezici bir çoğunlukla demokrasinin tehlike altında olduğu yönünde oy kullandı.

Yeni Arap Münazaraları (New Arab Debates) inisiyatifinin düzenlediği ve 'Türkiye'de demokrasi tehlike altında' tezinin tartışıldığı oturumda Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Binnaz Toprak ve Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan karşıt görüşleri savundu.

Moderatörlüğünü NAD'ın kurucusu İngiliz televizyon sunucusu Tim Sebastian’ın yaptığı münazarayı izleyen seyircilerin yüzde 76 gibi ezici bir çoğunluğu, Türkiye’de demokrasi tehlikede tezine 'evet' dedi.

Etyen Mahçupyan, konuşmacılar ve izleyiciler arasında yoğun tartışmaların yaşandığı etkinlikte, "Türkiye’de demokrasi yok, demokratikleştirme var" ifadelerini kullandı. Mahçupyan, AK Parti’nin iktidara geldiği günden itibaren Türk halkını demokratikleştirdiğini savundu.

ÖĞRENCİLER, ARAPLARA TÜRK MODELİNİ İZLEMEYİN DEMİŞTİ

Boğaziçi Üniversitesi’nde 2012’de gerçekleştirilen benzer bir münazarada da öğrenciler, yüzde 59 oranında ‘Türkiye, yeni Arap devletleri için kötü bir modeldir.’ tezi lehinde oy kullanmıştı.

Norveç Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen NAD, yaklaşık 7 yıldır Ortadoğu’da yaşanan sorunlarla ilgili ortaya koyduğu tezleri, savunan ve reddeden bir kişinin bulunduğu kamuya açık münazaralar organize ediyor.

Editör: TE Bilisim