İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin askeri gücü Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cebbar Yaver, kendi bölgelerinde bulunan Suriye sınırını kapattıkları yönündeki haberlerinin asılsız olduğunu söyledi. Yaver, Suriye'de yaşanan çatışmalarla kendilerinin bir ilgisinin olmadığını ifade etti.

Basında çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Yaver,” PKK tarafından ortaya atılan iddiada, çatışmadan söz ediliyor. Çatışmanın bizimle hiç bir ilgisi yoktur." dedi.
Bölge'nin Suriye'ye açılan tek sınır kapısı olan Fişhabur kapısının kapatıldığı iddialarına yanıt veren Yaver, kapının kendi yetki ve sorumlulukları içerisinde olmadığını ifade ederek, "Kapının açılıp veya kapatılmasına biz karar vermiyoruz. Bu sınırın bir kısmı bizim bölgede, ama 500 kilometre bizden uzak bir mesafede.”dedi.

Öte yandan Kürt medyasına açıklamada bulunan Fişhabur Sınır Kapısı Müdürü Shawkat Barbahari, sınır kapısında teknik bir arızadan dolayı işlerin aksadığını, arıza giderildikten sonra sınırın normale döneceğini belirtti.
Fişhabur sınır kapısının büyük bir bölümü, Irak merkezi hükümetinin denetiminde bulunuyor.

Editör: TE Bilisim