Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Rusya’nın başkenti Moskova’da Bolşoy Tiyatrosu’nun ünlü sanat yönetmeni Sergey Filin’in yüzüne bilinmeyen kişilerce asitle saldırı düzenlendi. Filin’in yüzünde ve gözünde üçüncü derece yanık oluştuğu belirtiliyor.

Bolşoy Tiyatrosu Sözcüsü Yekaterina Novikova konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Filin’in gece yarısı aracından çıkıp evine doğru giderken saldırının gerçekleştiğini, doktorların ünlü sanatçının görme yeteneğini kaybetmemesi için mücadele verdiğini söyledi. Filin’in en az 6 ay hastanede tedavi altında tutulması bekleniyor.

Novikova açıklamasında, “Sergey’in durumu normal. Kendisi yoğun bakımda değil, yanık merkezinde tutuluyor.” dedi.

Olayla ilgili inceleme başlatan polis zanlıyı arıyor. Suçlu bulunması durumunda saldırgan insan sağlığına zarar vermekten 8 yıla kadar hapis cezası alabilecek

Saldırının nedeni ile ilgili henüz net bir bilgi verilmezken, tiyatro içindeki bir kısım sorunların olayın gerekçesi olabileceği üzerinde duruluyor.

Eski bale sanatçısı olan Filin (43), Mart 2011’de tiyatroya sanat yönetmeni olarak atanmıştı. Saldırının Filin’in aracının lastiğinin indirilmesi ve tehdit telefonları almasının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti. Saldırıdan kısa bir süre önce de ünlü yönetmenin Facebook hesabına hacker saldırısı gerçekleştiği belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim