Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Suriye’de Esed’e bağlı savaş uçaklarının şehirlere yönelik bombardımanı en çok sivilleri etkiliyor. Ülkedeki en büyük sivil kayıplar, bombardıman sırasında gerçekleşiyor. İdlib’te köyü bombalanan 22 yaşındaki Muvaffak El Hac, yaşadığı şokun etkisi ile gözlerini kaybetti. Bombardımanda büyük korku yaşadığını anlatan El Hac, sabah kalktığında dünyayı kapkaranlık gördüğünü anlatıyor. Suriyeli genç, şimdi 75 yaşındaki babası ve kardeşinin yardımı ile günlük ihtiyaçlarını gideriyor.

Önceden hayata dair büyük umutları olduğunu ifade eden Hac,”Ülkede çatışmaların başlaması ile birlikte bombardıman ve silah seslerinden uyuyamıyorduk. Korkudan dışarı bile çıkamıyorduk. Köyümüze sürekli bomba yağıyordu. Son bombardıman evimizin yakınında oldu. Büyük bir gürültü ile bomba patladı. Korkudan adeta ödümüz koptu. Bombardımandan sonra ailem ile buraya geldik. Köyümüz tamamen boşaldı. 5 gün sonra sabah uyandığımda hiçbir şeyi göremediğimi fark ettim. Tamamen gözlerimi kaybetmiştim. Neden ve nasıl olduğunu bilmiyorum. Yaşamış olduğum şoktan olduğunu söylediler. Hatay’daki hastaneye gittim. Çeşitli filmler çektiler. Bu şekilde bizi gönderdiler. Birkaç gün sonraya randevu verdiler. Ne olacak bilmiyorum. “ diye konuştu.
Birilerinin yardımı olmadan hiçbir şey yapamadığını ifade eden El Hac, 75 yaşındaki babası ile kardeşi sayesinde ihtiyaçlarını giderebildiğini dile getirdi. Aylardır karanlık bir dünyada yaşadığını anlatan El Hac, tek isteğinin eskiden olduğu gibi gözlerinin açılıp dünyayı görmek olduğunu belitti.






Editör: TE Bilisim