Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
İngiltere’nin başkenti Londra’da dün gerçekleşen palalı saldırı olayı sonrası, çok acil durumlarda yapılan ‘Cobra toplantısı’ Başbakan David Cameron başkanlığında yapılıyor. Toplantı girişinde açıklama yapan Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johson, “Bu saldırıdan dolayı İslam dinini suçlamak büyük bir yanlış olur.” diye konuştu.

Londra’nın güneydoğusundaki Woolwich'te bulunan Kraliyet Topçu Birliği kışlası yakınlarında gerçekleşen olayda, iki siyahi saldırgan satır ve pala ile 3 kişiye saldırarak, 1 kişiyi öldürmüş, 2 kişiyi de yaralamıştı.

Boris Johnson, Cobra toplantısı öncesi basına yaptığı açıklamada, “Şu konunun altını özellikle çizmek isterim ki, bu saldırı sebebiyle İslam dinini suçlamak son derece yanlış olur. Saldırının dışişleri bakanlığı ile ilgili olduğunu iddia etmek de aynı şekilde büyük yanlış olur.” şeklinde açıklamada bulundu.

Resmi ziyaret için bulunduğu Fransa'nın başkenti Paris'te dün akşam açıklama yapan Başbakan Cameron ise saldırının ‘terör eylemi’ olduğuna ilişkin güçlü işaretler olduğunu söyledi. Daha önce de terör saldırıları yaşadıklarını belirten Cameron, “Hepsinin sorumlusunu yakaladık. Bizi kimse korkutamaz ve bu tür saldırılara asla boyun eğmeyeceğiz.” diye konuştu.

Ziyaretini yarıda keserek dün gece Londra’ya dönen Cameron, çok acil durumlarda uygulanan ve kabinenin ilgili bakanlarıyla üst düzey istihbarat yetkililerinin katıldığı Cobra toplantısına başkanlık yapıyor.

Saldırı sonrası zanlılardan birinin kana bulanmış elinde taşıdığı satır ve bıçakla, yoldan geçen bir vatandaşın amatör kamerasına açıklama yapması dikkat çekiyor. Zanlı kameraya yaptığı konuşmada, “Kutsalımız üzerine yemin ederim ki, sizinle savaşmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim. Bunu yapmamızın tek sebebi Müslümanların her gün yaşamlarını kaybetmesidir. (Öldürülen İngiliz askerini işaret ederek) göze göz, dişe diş.” dedi.

Saldırı olayına şahitlik eden bayanlardan özür dileyen saldırgan, “Fakat bizim topraklarımızda yaşayan kadınlar bu tür şeylerin aynısına maruz kalıyor. Sizin insanlarınız hiçbir zaman güvende olmayacak. Hükümetinizi çekin burdan, onlar sizi hiçbir zaman düşünmez.” sözlerine yer verdi.

Zanlıların kameraya bu açıklamaları yaptıktan sonra, olay yerine ulaşan polis tarafından ateş edilerek etkisiz hale getirildikleri belirtiliyor. Farklı hastanelerde polis koruması altında tedavilerinin devam ettiği öğrenilen zanlılardan birinin durumunun ağır olduğu kaydediliyor.

Editör: TE Bilisim