Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Latin Amerika'nın en büyük şehirlerinden Sao Paulo'da bir milyon gösterici, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff'i ve ülkede yaşanan yolsuzluk skandallarını protesto etmek için sokaklara döküldü. Geçen hafta yolsuzluk soruşturması kapsamında 50 siyasetçinin yargıya sevkedilmesiyle birlikte Brezilyalı aktivistle, ülke çapında protesto çağrısı yapmıştı.

Cumhuriyet Başsavcısının açtığı soruşturmada Devlet Başkanı Rousseff, delil yetersizliğinden dolayı ifade vermeye çağrılmasa da, ülkenin en büyük şehri Sao Paulo'da 1 milyon kişi Rousseff'in istifa etmesi için yürüyüş yaptı. Eylemcilerin çoğu Başkan Rousseff ve bakanların istifa etmesini yeterli bulurken, bazı göstericiler ise ordunun göreve gelmesini istiyor. 2013 yılında Gezi Parkı eylemleriyle eş zamanlı olarak başlayan ve zamanla şiddet protestolarına dönüşen eylemler, bu sene olaysız bir şekilde dağıldı.

Brezilya Adalet Bakanı Eduardo Cardoso, protestoları "ifade özgürlüğü" olarak gördüğünü açıkladı. Gelecek günlerde bir dizi siyasi reform hazırlığı içerisinde olduklarını dile getiren Bakan, ekonominin raya oturtulması için de çalışmalar yapılacağını söyledi.

Brezilya'nın en büyük kamu ve petrol şirketi olan Petrobras'ta ortaya çıkan yolsuzluk skandalı, enflasyonun sürekli yükselmesiyle hükümetin vergi artırımına gitmesi, Brezilya Reali'nin dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi olması, ülkede yaşanan su ve elektrik kriziyle suçlanan Dilma Rousseff hükümeti, zor günler geçirmeye devam ediyor.

Editör: TE Bilisim